Άλλος με τη βάρκα μας;;

Γράφει η Ευαγγελία (Εύη) Καραμπίνα*

Στη ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ, μία από τις θρυλικές ταινίες του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, ο τηλεθεατής παρακολουθεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να διαγκωνίζονται ποιος θα προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες στη βάρκα του. Κάπως έτσι πρέπει να συμβαίνει σήμερα και ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, αφού μετά και την παραδοχή του πρώτου, οι βαρκάδες είναι καλοδεχούμενες και για τον ίδιο και για τα μέλη της Κυβέρνησής του!!

Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία του κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο.

Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλ. Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία. Γιατί άραγε ντράπηκε πέρσι αλλά και πρόπερσι ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τους πολίτες που κάνει διακοπές;

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας κρύβεται τα τελευταία καλοκαίρια διότι προφανώς αντιλαμβάνεται μέσα του ότι το να κάνει δωρεάν χλιδάτες διακοπές σε μια θαλαμηγό που του παραχωρεί δωρεάν ένας επιχειρηματίας καταστρέφει το προφίλ του λαικού ηγέτη που παριστάνει.
Η κ. Παναγοπούλου, άλλωστε, μέσα στην αφέλειά της επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας θεώρησε απολύτως φυσιολογικό να κάνει διακοπές κρυπτόμενος σε ένα πολυτελές σκάφος λίγες μέρες μετά από μια εθνική τραγωδία στην οποία χάθηκαν 102 άνθρωποι.
Ε λοιπόν αυτό δεν δείχνει μόνον την υποκρισία του ανδρός, αλλά ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει εδώ και καιρό κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Ο κυνισμός του και η αλαζονεία του τον έχουν κάνει να μην συναισθάνεται καν αυτό που νιώθει ο κάθε πολίτης.

Τον Αυγουστο όλοι οι Ελληνες βιώναμε την απώλεια σαν να αφορούσε τον καθένα ξεχωριστά από εμάς. Η τραγωδία στο Μάτι συνέβη στις 23 Ιουλίου. Ανθρωποι μεγάλοι σε ηλικία ήταν για μέρες αγνοούμενοι. Γονείς έψαχναν τα παιδιά τους, ελπίζοντας να βρεθούν ακόμη και στη θάλασσα. Στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες επικρατούσε απόλυτο χάος, καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει τους κατοίκους αν οι αγνοούμενοι ζουν ή νοσηλεύονται κάπου.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τι αποδεικνύεται ότι έκανε ο κ. Τσίπρας; Θεώρησε απολύτως φυσιολογικό να μπει σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό που του δάνεισε μαζί με το πλήρωμα ένας επιχειρηματίας και να εξαφανιστεί για διακοπές σε κάποιο νησί που να μην τον δει κανείς. Με απλά λόγια το μόνο που τον ενδιέφερε είναι να περάσει ο ίδιος καλά και κυρίως να μην το μάθει κανείς. Διότι αν δεν αισθανόταν τύψεις για αυτό που έκανε, γιατί άραγε το απέκρυψε. Και γιατί το Μαξίμου δεν το ανακοίνωσε ποτέ και έπρεπε μετά από τόσους μήνες να αποκαλυφθεί ότι όντως ο κ. Τσίπρας έκανε μυστικές διακοπές σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό ενός επιχειρηματία;

Τα ερωτήματα δεν τίθενται με όρους αριστεράς και δεξιάς. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο ελληνικός λαός εάν όλο αυτό το θεωρούν φυσιολογικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατείνονται εδώ και χρόνια ότι έχουν τάχα ένα δήθεν ηθικό πολιτικό πλεονέκτημα! Και εν κατακλείδι αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα γιατί άραγε το απέκρυπτε το Μαξίμου;

Είναι αδιανόητο να εξαφανίζεται ο πρωθυπουργός και κανένας να μην ξέρει που κρύβεται. Αυτό συμβαίνει μόνον στις τριτοκοσμικές χώρες και ιδίως εκεί όπου ο ηγέτης έχει συνηθίσει να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στην Ευρώπη και στις ευνομούμενες χώρες του κόσμου θεωρείται αυτονόητο ο πρωθυπουργός να ενημερώνει για το που πηγαίνει διακοπές. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τυγχάνει θαυμαστής δικτατόρων και αυταρχικών καθεστώτων όπως αυτό του κ. Μαδούρο, προφανώς έχει αλλεργία σε τέτοια ζητήματα. Προφανώς δε θεωρεί φυσιολογικό ότι, αφού εξαπάτησε με τις αυταπάτες του τον ελληνικό λαό, μπορεί να κάνει και πανάκριβες δωρεάν διακοπές, με τη χορηγία επιχειρηματιών φίλων του.

Αυτός είναι ο ορισμός του θράσους και της υποκρισίας: να παριστάνεις ότι τάχα πολεμάς την ελίτ και την ίδια ώρα να κάνεις διακοπές στα κότερά της. Ευτυχώς πολύ σύντομα οι Έλληνες δεν θα έχουμε καμία αξίωση γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πρωθυπουργός, και οι υπουργοί του δεν θα είναι υπουργοί. Μέχρι τότε βέβαια μένει εκκρεμές και ένα ακόμη ερώτημα:

Όλα αυτά τα χρόνια σε πόσα και σε ποια ακόμη κότερα έχει φιλοξενηθεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του;

* ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ.