Στέλιος Κούλογλου: Πρέπει να προστατεύσουμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου της Άρτας, με επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ» του ευρωβουλευτή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης – Διευθυντής της «ΓΝΩΜΗΣ» και της «gnomi artas.gr» Κώστας Γκέτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Στέλιου Κούλογλου στην Ευρωβουλή και ειδικότερα στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Άρτα και το Μαρτυρικό Κομμένο, για το οποίο πρωτοστατεί διοργανώνοντας συνεχώς πληθώρα εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες, όπου αναδεικνύει το Ολοκαύτωμα του Κομμένου από τους ναζί, διεκδικώντας παράλληλα την ηθική και οικονομική αποζημίωση των θυμάτων του Κομμένου από τη Γερμανία.

Μοναδική «παραφωνία» στην εκδήλωση, την οποία και στηλίτευσε δεικτικά ο Κώστας Γκέτσης, ήταν η εκκωφαντική απουσία των κατοίκων του Κομμένου και την οποία ο Στέλιος Κούλογλου αντιμετώπισε με συγκατάβαση.

Στην παρουσίαση του βιβλίου ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως «Καθώς κινδυνεύουμε η ακροδεξιά να ενισχύσει τις δυνάμεις της και η Ευρώπη να κυλήσει βασανιστικά προς το σκοτάδι, πολλοί αναζητούν το αντίπαλο δέος του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Άλλοι βέβαια το αναζητούν μόνο θεωρητικά κι άλλοι το αναζητούν και στην πράξη δημιουργώντας με την καθημερινότητα τους μια εναλλακτική, παράλληλη και αισιόδοξη πραγματικότητα».

«Η ΕΕ είναι η πιο σημαντική πολιτική ανακάλυψη του προηγούμενου αιώνα», συνέχισε ο κ. Κούλογλου «καθώς έβαλε στο ίδιο τραπέζι λαούς που για αιώνες πολεμούσαν μεταξύ τους με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς. Την Ευρώπη, όμως, πρέπει να την προστατεύσουμε αλλά και να την μεταρρυθμίσουμε. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική και να απομακρυνθούμε από την λιτότητα που στρέφεται εις βάρος των ασθενέστερων. Πρέπει να στρέψουμε την Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες, αυτές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

«Για να γίνει πραγματικότητα αυτό», επέμεινε ο κ. Κούλογλου «εμείς αντιπαραθέτουμε μία προοδευτική συμμαχία της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και των “Πρασίνων”, η οποία μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο στην άνοδο της ακροδεξιάς», προσθέτοντας ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όπου η Σοσιαλδημοκρατία έχει πάρει τα αναγκαία διδάγματα από την καταστροφική συνεργασία της με τη Δεξιά, τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά όπως είναι για παράδειγμα το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία».

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κατάσταση της ελευθεροτυπίας και του φαινομένου των fake news στην χώρα μας λέγοντας πως «έχουμε μία πληθώρα ψευδών ειδήσεων καθώς επίσης και παραπληροφόρησης, που σημαίνει πως ο πολίτης οφείλει με προσοχή να ψάξει και να τις βρει και να μην εμπιστεύεται τυφλά ότι …κυκλοφορεί στα social media».