ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΦΑΚΙΤΣΑ

Είναι αλήθεια, ότι είχε χαθεί απ’ την επικαιρότητα και επέλεξε την ανοησία, για να επανέλθει. Ο λόγος για τον υπάλληλο της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας κ. Νίκο Φακίτσα, που μπορεί εκεί που σκέπτεται μόνος του να θεωρεί τον εαυτό του ευφυή! Δικό του το πρόβλημα, όσο δεν ενοχλεί άλλους.

Στην προκειμένη περίπτωση, με την ανοησία του, αποπειράθηκε να ενοχλήσει(!) και τον υπογράφοντα, με την ανακοίνωση, που απέστειλε στην «Γ», μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου…

Θέλησε να προσθέσει «πολιτικές υποχρεώσεις» στην εφημερίδα που φιλοξενεί όλες τις απόψεις, για το λόγο ότι στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε άρθρο – προεκλογική παρέμβαση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Χαλάστρα, ο οποίος αναφέρθηκε στα μνημεία της Άρτας και την πρόταση που πρέπει να κατατεθεί στην ΟΥΝΕΣΚΟ… Χρήσιμη η πρόταση και δεν είχε κανένα λόγο, το μέσο που την δημοσιοποίησε, να αναζητήσει αν την πρόταση, την είχε καταθέσει ο Φακίτσας νωρίτερα ή κάποιος άλλος, από την στιγμή που την ευθύνη αναλαμβάνει, με την υπογραφή του, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Και να τώρα η ανοησία, που ο κ. Φακίτσας, θεώρησε εξυπνάδα και νόμισε ότι δι’ αυτής θα προβληθεί. Γράφει στο σημείωμα που συνοδεύει την πρότασή του: «Κυριε Γκέτση, Καλημέρα. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ‘ΟΥΝΕΣΚΟ’, εαν το επιτρέπει το μέγεθος τών ΄πολιτικών’ σας υποχρεώσεων, να περιλάβετε στο εντυπό σας και το Ενημερωτικό μου Κείμενο».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ. Κύριε Φακίτσα, την ανοησία σας, μπορείτε να την περιφέρετε όπου νομίζετε, ότι θα πιάσει τόπο, εκτός απ’ την «Γ», που έχει μέσα ν’ αντισταθεί και αρχικά, σας προειδοποιεί: «Αλλού οι μαγκιές»…

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ