Έφυγε μια εμβληματική προσωπικότητα της Άρτας…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ. Ο μακροβιότερος πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ και ρέκορντμαν των δημοτικών εκλογών…

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε απ’ την ζωή ο γιατρός Βασίλης Καρατσιώλης, του οποίου το όνομα είχε ταυτιστεί με την Άρτα, εξ αιτίας της πολυσχιδούς δράσης του, για πάνω από έξι δεκαετίες. Είχε ταυτιστεί και για την βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία του. Οι μη έχοντες, αλλά έχοντες πολλά προβλήματα, έπιναν νερό στ’ όνομά του και έκαναν λόγο πάντα για τον γιατρό που ήταν πάντα κοντά τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, το αφιέρωσε στον μουσικοφιλολογικό Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ, τα γραφεία του οποίου ήταν το δεύτερο σπίτι του, ενώ η αγωνία για την καλύτερη πορεία του, ήταν η καθημερινότητά του. Είχε το χάρισμα ν’ ακούει τις προτάσεις των φίλων του και γενικά όσων είχαν αγωνία για τον Σύλλογο και  για το λόγο αυτό, οι πολλές θητείες του, απογείωσαν τον ιστορικό σύλλογο.

Στενός φίλος του αείμνηστο δημάρχου Κώστα Βάγια, κατά την θητεία του τελευταίου, ήταν αντιπρόεδρος του ΣΚΟΥΦΑ και τον διαδέχτηκε την 1 Ιανουαρίου 1991, για να παραμείνει στην θέση αυτή μέχρι την 31 -12-2007, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ακολούθησε τον Κώστα Βάγια και στην αυτοδιοίκηση, όπου έκανε τα δικά του ρεκόρ, πολιτευόμενος για πρώτη φορά το 1994, για να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και το 1994 και το 1998. Διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών και διοίκησης και εργάστηκε για τον Δήμο Αρταίων, χωρίς να δημιουργεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Αντίθετα και προς τους συνεργάτες, αλλά και προς τους αντιπάλους, ήταν πολύ οικείος και ευγενικός.

Κι αν όλα τα παραπάνω, είναι παραδείγματα για τις επόμενες γενιές, το μεγάλο του κεφάλαιο ήταν η ανθρωπιά του. Ως γιατρός, δεν έπαιρνε ποτέ χρήματα από νέους και φτωχούς και η ιατρική του γνώμη, ήταν πάντα έγκυρη.

Τα τελευταία χρόνια που άρχισαν να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, δεν έχασε το ενδιαφέρον του, για τα κοινά, για τον Δήμο και φυσικά για τον Σκουφά. Στις τελευταίες συναντήσεις μας, ήθελε να μαθαίνει τον ενημερώναμε τακτικά…

Ένας σπουδαίος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας και πολύ φοβούμαστε πως είναι εκ των τελευταίων σημαντικών προσωπικοτήτων της Άρτας, οι οποίοι έγραψαν την δική τους ιστορίας, αλλά και διαφύλαξαν την ιστορία της περιοχής.

Ψήφισμα του ΣΚΟΥΦΑ

Στο μεταξύ για τον θάνατό, εξέδωσε ψήφισμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, το οποίο αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» συνήλθε σήμερα στις 20 Απριλίου 2019 σε έκτακτη συνεδρίαση ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επιτίμου προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ

Το Δ.Σ. εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του επιτίμου προέδρου του και αποφασίζει ομόφωνα:

Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. την κηδεία του εκλιπόντος.

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Να εκφωνήσει ο πρόεδρος τον επικήδειο λόγο.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Γραφεία του Συλλόγου επί τριημέρου.

Να συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου την εκφορά του.