Κακό του κεφαλιού τους…

Την εύκολη οδό των αφορισμών, της εξύφανσης θεωριών συνωμοσίας και εν τέλει την επιλογή στο έσχατο καταφύγιο «του κυνηγιού της ουράς τους», φαίνεται να επιλέγουν οι υποψήφιοι αιτούντες την ψήφο μας, μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων της δημοσκόπησης που αποκάλυψε η «Gnomiartas.gr».

Όπως συνήθως συμβαίνει στους εθελοτυφλούντες, ειδικότερα με εκείνους που δεν ευνοούνται από τις μετρήσεις,  αντί να προβληματιστούν από τα συμπεράσματα της έρευνας, αναζητώντας και διορθώνοντας τα όσα τους οδηγούν σε ευθεία διάσταση με τους ψηφοφόρους και τις προσδοκίες τους, επιλέγουν τον στρουθοκαμηλισμό και την διασπορά υπονοιών για όσους κάνοντας απλά τη δουλειά τους, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας μια πραγματική είδηση.

Λησμονώντας, συνειδητά ή ασυνείδητα – μικρή σημασία έχει – πως μια δημοσκόπηση, όταν αξιολογηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη στην επανεκκίνηση ενός υποψηφίου, για την προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων.

Το τραγικότερο, ωστόσο είναι, ότι ενώ επιζητούν να μας «διοικήσουν», αναγορεύοντες εαυτούς σε «ηγέτες», αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμη κι αυτό το απλό, προφανές κι από όλους παραδεκτό: ότι μια δημοσκόπηση, οποιαδήποτε δημοσκόπηση, είναι εργαλείο για τους υποψηφίους κι όχι μέσο επηρεασμού των ψηφοφόρων.

Οι οποίοι (ψηφοφόροι), ξέρουν από μόνοι τους τι θα κάνουν όταν προσέλθουν στην κάλπη, χωρίς την ανάγκη καθοδηγητών.

Κι αν αυτό το προφανές και πασίδηλο δεν θέλουν να το παραδεχτούν, κάνοντας διορθωτικές κινήσεις και αλλάζοντας πορεία, ώστε να συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των πολιτών, τότε «κακό του κεφαλιού τους»!