Όλγα Πλόσκα: Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δήμο, με προτεραιότητα τον πολίτη…

Συζητώντας με την Όλγα Πλόσκα, αμέσως θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα ανήσυχο πνεύμα, που συνδυάζει αρμονικά τον γυναικείο ρεαλισμό με την διάθεση για δημιουργία και προσφορά.

Μια προσφορά που ούτε τυχαία είναι ούτε κι αποσπασματική, αφού επί τριάντα χρόνια διακονεί αγόγγυστα και υπεύθυνα τον άνθρωπο ως νοσηλεύτρια σε διάφορα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Κι αυτό ακριβώς, το αίσθημα ευθύνης που έδειξε ως εργαζόμενη, επιθυμεί να φέρει καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία της στην υπηρεσία των πολιτών.

Έτσι είναι μονόδρομος για την ίδια η ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και η ώθηση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου, με προτεραιότητα τον πολίτη, τον άνεργο, τον επιχειρηματία, την κοινωνική συνοχή και την Αλληλεγγύη. Ζητήματα που  απαιτούν την ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν την ικανότητα και την ορμή να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Έτσι στις επαφές της με τους δημότες, ούτε «τα λόγια της μασάει», αλλά και εξηγεί με κάθε σαφήνεια γιατί επέλεξε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Νίκου Καλαντζή:

«Ο τόπος που επιλέξαμε να ζούμε διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και περιβάλλεται από φυσικό περιβάλλον αδιαμφισβήτητου κάλλους, έχει όμως πολλές δυνατότητες και περιθώρια να γίνει ποιοτικότερος και πολύ πιο ευχάριστος, διασφαλίζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας, με την δημιουργία και λειτουργία καλύτερων δομών για την υγεία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την απασχόληση, αλλά και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, με την αξιοποίηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία υποδομών για την εναρμονισμένη στα σύγχρονα δεδομένα, λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.  

Για να γίνει αυτό χρειάζεται Δημοτική Αρχή αποτελεσματική, στελεχωμένη από ανθρώπους γνώστες και ικανούς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αντικειμένων ευθύνης τους, δημιουργικούς, με διάθεση διεκδίκησης πόρων και όχι μόνο, με αποφασιστικότητα, επιμονή και ευελιξία στο χειρισμό υποθέσεων, πάνω από όλα όμως με διάθεση να λειτουργήσουν ως Ομάδα προς όφελος του Δήμου, μπροστά από τα γεγονότα και όχι πίσω από αυτά, με θάρρος, αυταπάρνηση και πρόθεση εθελοντικής στράτευσης για την επίλυση προβλημάτων, χωρίς προσωπικές βλέψεις διαιώνισης της φυσικής παρουσίας οιουδήποτε και δεύτερες σκέψεις, που μοιραία οδηγούν στην στασιμότητα, προάγοντας την αναξιοκρατία και την φαυλότητα»!

Κι αυτά είναι τα στοιχεία που συνηγορούν στην απόφασή της να είναι στη δημοτική ομάδα του Νίκου Καλαντζή, ενώνοντας τις δυνάμεις της και τις γνώσεις της με τους πολίτες, διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού.