Πείθει και δημιουργεί προϋποθέσεις, ο Χ. Παπακώστας

Κάθε ημέρα που περνάει, όλο και μεγαλώνει η εμπιστοσύνη των πολιτών του νομού Πρέβεζας, στο πρόσωπο του πρώην διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χάρης Παπακώστα, που όπως είναι γνωστό κατέρχεται υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα.


Καθόλου τυχαίο ως γεγονός, γιατί όπως από καιρό έχει γράψει η «Γ», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, είναι πολιτικά και κοινωνικά συγκροτημένος, που σημαίνει ότι στο πρόσωπό του, οι πολίτες διαβλέπουν τον χρήσιμο και αποτελεσματικό παράγοντα, ο οποίος στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν θα βρεθεί για να λέει ΝΑΙ, αλλά για να κάνει τις παρεμβάσεις που ο νομός απαιτεί, όπως επίσης και να διεκδικεί με πάθος, αυτό που θεωρεί σωστό και το εκτιμούν ως τέτοιο, οι πολίτες…
Ξεκάθαρη η άποψή του, για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος, μπορεί να κάνει και την αντιδιαστολή, σε σχέη με τα καθιερωμένα. Έλεγε λοιπόν στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»: «Πρώτα –πρώτα δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση για να δώσω ένα μήνυμα κυρίως στους νέους, να τους παρακινήσω να γίνουν ενεργοί πολίτες, να σηκωθούμε όλοι μας από τον καναπέ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας. Κρίνοντας και επικρίνοντας και κατακρίνοντας άλλους που επί δεκαετίες εναλλάσσουν τους ρόλους τους στην πολιτική σκηνή, προσβλέποντες ενίοτε βιοποριστικά και επαγγελματικά πλέον στην ενασχόληση αυτή, παθητικά θα εισπράττουμε την αλαζονεία της εξουσίας και τα επίχειρα αυτών. ΄Αλλωστε, πως θα μπορούσα να μη ανταποκριθώ στο κάλεσμα του αγαπητού μου φίλου του Γιώργου του Ζάψα, όταν γνωρίζω τους προοδευτικούς αγώνες του τόσα χρόνια, την αγάπη για τον τόπο, την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα και τον πατριωτισμό του, τις φρέσκες ιδέες και τη διάθεσή του για προσφορά».
Για να παρουσιαστεί στην συνέχεια, ιδιαίτερα ενημερωμένος, για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αλλά και το πως διαμορφώνεται ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για να δει μέσα σ’ αυτόν, την δική του πορεία και τονίζει: «Θα απαντούσα ευθέως ναι υπό μία προυπόθεση όμως, ο στρατηγός από μόνος του όσα ηγετικά προσόντα και αν διαθέτει, χρειάζεται και ικανούς αξιωματικούς και όχι μόνο υπάκουους στρατιώτες για να κερδίσει τον πόλεμο.
Ο συνδυασμός του Γιώργου Ζάψα, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να επιτύχει, δηλαδή έχει επικεφαλής έντιμο αλλά και έμπειρο με μακρά διαδρομή πρόσωπο με ανανεωτικό πνεύμα και ανοιχτό μυαλό, που αρέσκεται να ακούει και να συμβουλεύεται και να συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες του, και σας βεβαιώνω ότι το ζω αυτό κάθε μέρα.
Επί πλέον, εμείς όλοι που συμμετέχουμε στο συνδυασμό, είμαστε έμπειροι και δοκιμασμένοι ο καθένας στον τομέα του, αλλά και καταξιωμένοι στην κοινωνία, παρέχοντας έτσι όλα τα εχέγγυα για μια πετυχημένη διακυβέρνηση».

Ποιός είναι…
Γεννήθηκε στο Γοργόμυλο το 1954, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, όπου είναι και μόνιμος κάτοικος, και αμέσως μετά σπούδασε με υποτροφία λόγω αρίστευσης, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έλαβε το πτυχίο του το 1979. Υπήρξε ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για αρκετά χρόνια. Στο μεταξύ στρατεύτηκε για 30 μήνες λόγω του πολέμου στην Κύπρο, και υπηρέτησε τη θητεία του σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός. Προσλήφθηκε με διαγωνισμό στην Εθνική Τράπεζα στην οποία εργάστηκε για 37 έτη, καταλαμβάνοντας ανώτατα κλιμάκια ευθύνης λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και αποτελεσμάτων, αφού εργάστηκε σαν προιστάμενος στο Κατάστημα Φιλιππιάδας, Διευθυντής στα Καταστήματα Θεσπρωτικού και Πρέβεζας, Διευθυντής στο Κέντρο χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιονίων Νήσων και τελικά συνταξιοδοτήθηκε σαν Διευθυντής στη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων Μακεδονίας – Θράκης με 1ο κλιμάκιο ευθύνης. Συμμετείχε πρωταγωνιστικά σε πολιτικά, αυτοδιοικητικά και πολιτιστικά κινήματα με χαρακτήρα μεταρρυθμιστικό-προοδευτικό, ενάντια στις κρατούσες τότε κατεστημένες-συντηρητικές πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις. Παρά το ότι εργάστηκε για παραπάνω από 25 έτη μακρυά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του, η αγάπη για τον τόπο του είναι τόσο μεγάλη ώστε η παρουσία του ήταν εδώ σε εβδομαδιαία βάση. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ζήση, δασκάλα Αγγλικών, και έχουν 2 παιδιά.