Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Νίτσα στον Λούρο

Σε σπουδαία συγκέντρωση εξελίχθηκε η συνάντηση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα με  φορείς και δημότες, εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας Λούρου.

Στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με κόσμο να είναι όρθιος, αλλά και κόσμο να βρίσκεται στο διάδρομο του κτιρίου.  

Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία συμπόρευσης  ανάμεσα στην παράταξη και τους εκπροσώπους  της τοπικής κοινωνίας του Λούρου, στα πλαίσια του οράματος της «Ανάπτυξης Τώρα» για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας στο δήμο Πρέβεζας.

Τοποθετήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας και από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης στη Δημοτική Ενότητα Λούρου, οι  Θανάσης Πεπόνης (περιβαντολόγος)και Σπύρος Μπέλλος (διευθυντής δημοτικού σχολείου Λούρου). 

Οι φορείς από την πλευρά τους έθεσαν μια σειρά από ζητήματα και ο Γιώργος Νίτσας, τους εξήγησε με ειλικρίνεια ποια ζητήματα είναι άμεσα εφικτά και υλοποιήσιμα και ποια απαιτούν πολύ μεγάλη προσπάθεια. 

Ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν ο βιολογικός καθαρισμός του Λούρου, η αντιπλημμυρική θωράκιση, η συντήρηση σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, το πολυιατρείο, δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης στο Λούρου, αστυνόμευση της περιοχής, το σοβαρό πρόβλημα με τον αμίαντο στον Ωρωπό, την αξιοποίηση του πάρκου  στον Άγιο Βαρνάβα, την πίστα του μότο κρος στον Ωρωπό, οι παράνομες χωματερές, τα  προβλήματα ύδρευσης, η αξιοποίηση των πηγών, την αξιοποίηση του ποταμού να γίνει πλωτός, το πρόβλημα με τα αδέσποτα κ.α.

Αυτό που βγήκε από τους εκπροσώπους των φορέων και τους δημότες είναι ότι η περιοχή του Λούρου έχει υποστεί υποβάθμιση, ότι δεν λύνονται ούτε στοιχειώδη ζητήματα της καθημερινότητας.  «Έχει μαραζώσει ο  Λούρος» είπαν με νόημα οι εκπρόσωποι των φορέων της δημοτικής ενότητας Λούρου.  Αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας  ευχαρίστησε για την προσέλευση και την  εποικοδομητική συζήτηση όλους τους παρευρισκόμενους αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα  του κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα της συνάντησης.