Τρία χρόνια με αναστολή στην καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού

Με ποινή φυλάκισης τριών ετών τιμώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην καθαρίστρια Δημήτρα Κλιάφα, η οποία είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε  διαγωνισμό ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Η εν λόγω καθαρίστρια που το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης.

Η γυναίκα που ήταν έγκυος στο 11ο παιδί  υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκνη οικογένειά της.

Κατά την σημερινή απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της πλέον, ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.
Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση καιπλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της.

Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Η καθαρίστρια από την πλευρά της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.