Τι κάνεις; Κουκιά σπέρνω!!!

Βρίθει το τελευταίο διάστημα το τοπικό αστυνομικό δελτίο συμβάντων, από συλλήψεις διακινητών με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, χρηστών με μικρότερες, διαρρήξεων οικιών και καταστημάτων, περιστατικών απάτης, κλοπών, ληστειών ακόμη και με τη  χρήση όπλων και πλείστων όσων περιπτώσεων παραβατικότητας ή εγκληματικότητας (ο καθένας μπορεί να βάλει την κατηγορία που επιθυμεί).

Μια κατάσταση άκρως ανησυχητική, που όμως δείχνει ουδόλως να μας απασχολεί παρά μόνον σε επίπεδο κοινωνικής κριτικής (κουτσομπολιού)!

Και το χειρότερο όλων είναι πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζεται και από όσους φιλοδοξούν να είναι ηγέτες της κοινωνίας μας, λες και δεν τους αφορά το θέμα κι απλά πρόκειται για αστυνομική υπόθεση!

Όμως κακά τα ψέματα, μόνον όσοι θέλουν να εθελοτυφλούν και να αποποιούνται ευθυνών, αρνούνται να αντιληφθούν ότι η  αστυνομία και οι υπηρεσίες της πολύ  λίγα μπορούν να επιτύχουν σε επίπεδα πρόληψης, ενώ μπορεί να είναι και είναι αποτελεσματική σε επίπεδα δίωξης και καταστολής κι αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.

Ωστόσο θα ήταν αφελές, έως απλοϊκό, να ισχυριστεί κάποιος ότι τα κρούσματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η αρτινή κοινωνία είναι αποτέλεσμα κακών γονιδίων των δραστών, γιατί έτσι θα ήταν σαν να έβαζε το πρόβλημα – όπως τόσα και τόσα άλλα – κάτω από το χαλί.

Γιατί έτσι θα ήταν σαν να πιστεύαμε ότι εφόσον η αστυνομία συλλάβει όλους τους παραβάτες το πρόβλημα θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Κι όμως. Όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν, πως τα φαινόμενα αυτά, μεταξύ άλλων,  είναι αποτελέσματα, των αδιεξόδων της κρίσης, οικονομικής και παιδαγωγικής, που φέρνει κατάπτωση των ηθικών αξιών, μιμητισμό και συνεπακόλουθα της αναζήτησης εύκολου πλουτισμού και ψεύτικων παραδείσων, που εφόσον δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά διαρκώς θα παράγει νέους εγκληματίες!

Θα ανέμενε, λοιπόν, κανείς ότι όσοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά της περιοχής μας, θα είχαν σαν άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος, που ναρκοθετεί συστηματικά και αποτελεσματικά τον κοινωνικό ιστό της Άρτας.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε, πως «περί άλλων τυρβάζουν». Κι αν αποπειραθείς να τους ρωτήσεις τι κάνουν (για το θέμα) θα σου απαντήσουν «κουκιά σπέρνω»!!!

Αν όμως, θέλουν πράγματι να δείξουν πως αντιστοιχούν τις ανησυχίες τους και τον βηματισμό τους με αυτόν της τοπική κοινωνίας, ιδού «πεδίον δόξης λαμπρό»!

Ας προκαλέσουν όλοι μαζί, νυν δημοτικοί άρχοντες, όσο και επίδοξοι αντικαταστάτες τους, μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα συμφωνήσουν και θα δεσμευτούν προεκλογικά σε ένα μίνιμουμ δράσεων που θα ξεκινούν από τα σχολεία μας, για την αντιμετώπιση του τεραστίου αυτού προβλήματος, με την συνδρομή ειδικών κι όχι με την συγκρότηση (τριμελών) επιτροπών (από πεντ’ έξη άτομα).

Έτσι θα αποδείξουν, αν μη τι άλλο, πως μπορούν τουλάχιστον να αφουγκραστούν τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας και γιατί όχι να συμβάλουν αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων που την ναρκοθετούν, στοχεύοντας στο πιο ελπιδοφόρο τμήμα της, που είναι τα παιδιά μας.

Και θα δικαιώσουν και το σύνθημά τους για «συνεργασία», που άλλοι εξ αυτών το έχουν και στον λογότυπο του συνδυασμού τους και άλλοι, υμνώντας σε κάθε ευκαιρία τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», την επικαλούνται ως την πανάκεια για την λύση όλων των τοπικών θεμάτων για την επόμενη μέρα (των εκλογών)! 

Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Χ.Α.Α.