Τόλης Παπαδημητρίου & Αντώνης Στάμος ξανακερνάνε «ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ»

Μετά από απαίτηση του Αρτινού κοινού οι 2 πρωταγωνιστές Αντώνης Στάμος & Τόλης Παπαδημητρίου ξαναταξιδεύουν στην Άρτα με την «ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ» αποφασισμένοι «ν’ ανατινάξουν» γι’ άλλη μια φορά το ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΟΑ.

 – Παιδιά, πού σας βρίσκουμε επαγγελματικά αυτόν τον καιρό;

Τόλης: Έχουμε μόλις τελειώσει την 2η θεατρική σεζόν της «ΜΑΥΡΗΣ ΣΑΜΠΟΥΚΑΣ» οπότε υπάρχει μια σχετική ξεκούραση σ’ αυτό.. Εγώ παράλληλα γράφω για το «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» στον Alpha  ενώ συμμετέχω κατά καιρούς κάνοντας κι έναν guest ρόλο εκεί..

Είναι καλά.. Επίσης ετοιμάζω ήδη για το χειμώνα την διασκευή ενός παλιότερου μου έργου..

Στο τρέξιμο γενικά..

Αντώνης: Ξεκουράζομαι κι εγώ θεατρικά, προς το παρόν.. Ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα του «Κάνε γονείς να δεις καλό» στον Ant1.. Έχω δεχτεί μια πρόταση για ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας, από έναν σκηνοθέτη που θαυμάζω πολύ οπότε είμαι σε συζητήσεις και γι’ αυτό.. Έχουμε και την «ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ» φυσικά.. Είναι κι η περιοδεία που όπου ‘ναι ξεκινάει.. Μαζεύω ενέργεια..

 – Είχατε και οι δύο μια γεμάτη και δημιουργική σεζόν δηλαδή;

Αντώνης: Ναι, ευτυχώς.. Δεν έχουμε παράπονο..

– Για πάμε στα δικά μας.. Ξανακερνάτε την Άρτα «ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ» λοιπόν;

Τόλης: Ναι, μέχρι να το μάθει και ο τελευταίος Αρτινός απ’ έξω.. (γελάνε) Σοβαρά τώρα, μας αρέσει κάθε φορά που ταξιδεύουμε στην Άρτα κι ελλείψει άλλου έργου είπαμε να το τολμήσουμε και να ξανάρθουμε με το ίδιο.. Έτσι κι αλλιώς την προηγούμενη φορά αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα οπότε σκεφτήκαμε: «Γιατί όχι;»

 – Και μάλιστα θα κάνετε 3 παραστάσεις αυτήν την φορά..

Αντώνης: Ναι, το θεωρήσαμε καλύτερο γιατί κάθε χρόνο ο κόσμος είναι τόσος πολύς, η χωρητικότητα του θεάτρου δεν είναι τεράστια κι έτσι δημιουργούνται θέματα.. Δύο χρονιές έχουν μείνει  άνθρωποι απ’ έξω, κάτι που μας στενοχωρεί πολύ.. Γι’ αυτό και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε 3 παραστάσεις για να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.. Μακάρι όλα να πάνε καλά και ο κόσμος να το ευχαριστηθεί όσο κι εμείς..

– Φέτος αποφασίσατε να ταξιδέψετε και στα  Γιάννενα..

Τόλης: Ναι κι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό.. Πρώτη φορά στα Γιάννενα, πρώτη φορά στο θέατρο Έκφραση με 2 παραστάσεις Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου.. Ελπίζουμε να το έργο έχει την ίδια ανταπόκριση μ’ αυτήν της Άρτας..

Αντώνης: Έτσι είναι.. Έχουμε τρομερή ανυπομονησία να δοκιμαστούμε κι εκεί.. Βέβαια η Άρτα είναι η αγαπημένη μας..

– Δυό λόγια για το κοινό της Άρτας;

Αντώνης: Τι να πεις για το κοινό της Άρτας; Αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο είναι μαγικό..

Παίρνουμε τόση πολλή αγάπη που πραγματικά μετά από κάθε παράσταση «γεμίζουμε».. Είναι τέλειο.. Γενικά το κοινό της επαρχίας είναι πάντα πιο ενθουσιώδες από το κοινό της Αθήνας αλλά αυτό που γίνεται στην Άρτα μας ξεπερνά.. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε κάθε φορά που είμαστε εδώ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό..

– Άρα, τι να περιμένουμε να συμβεί στο θέατρο ΑΘΟΑ;

Τόλης: Αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο.. Θα το «ανατινάξουμε».. (γελάνε)

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας:

Αντώνης: Εγώ όπως ανέφερα και πριν συζητάω μ’ έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη για ένα πολύ ωραίο έργο και όλα δείχνουν πως θα «κλείσουμε» για την επόμενη σεζόν.. Υπάρχει και μια τηλεοπτική πρόταση που μακάρι να εξελιχθεί καλά.. Έχουμε και την «ΣΑΜΠΟΥΚΑ»..

Τόλης: Ναι, γιατί υπάρχει και η πιθανότητα της 3ης χρονιάς.. Πήγε πολύ καλά στην Αθήνα, υπάρχει ακόμα κόσμος που το ψάχνει οπότε το καλύτερο για μένα είναι να συνεχίσει.. Κι εγώ έχω κάτι τηλεοπτικό «στα σκαριά» αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα ακόμα..

– Τέλος, πού μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια για την «ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ»;

Αντώνης: Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.. Εισιτήρια θα βρείτε στο café-Bar Εν Άρτη, στο Gadget Geek στην πλατεία Αγίου Δημητρίου και στο Iron Gym.. Επίσης στα τηλέφωνα 6977.662.369 και 26810. 26671..

– Σας ευχαριστώ πολύ!

Τόλης:  Κι εμείς..

Αντώνης: Και την ΓΝΩΜΗ ΑΡΤΑΣ αλλά και σένα προσωπικά για όλη την στήριξη.. Θα τα πούμε Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στο θέατρο ΑΘΟΑ – για να μην ξεχνιόμαστε.. (γελάνε)