ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΗΣ: Συγχρονίζω την περπατησιά μου με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας…

«Ο αιρετός δεν κρίνεται από την υπακοή στον συνδυασμό, ή από την κατάληψη κάποιου αξιώματος, αλλά από το αποτέλεσμα που παράγει προς όφελος των πολιτών που αντιπροσωπεύει και όσων προεκλογικά έχει υποσχεθεί», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη «ΓΝΩΜΗ», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Αλέκου Καχριμάνη, Φώτης Φώτης. Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

•Από τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, υποψήφιος στον δεύτερο αυτή τη φορά και μάλιστα με ένα συνδυασμό, ο οποίος κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Ηπείρου και οι εκλεγμένοι μ’ αυτόν, θεωρητικά, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία από κάποιον πρωτοδοκιμαζόμενο. Γιατί;

Πάντα θεωρούσα και θεωρώ τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προνομιακό για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μου, αλλά και άκρως γοητευτικό, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να συναντηθείς και να συνομιλήσεις με τους ανθρώπους, κυριολεκτικά της διπλανής πόρτας, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εσένα, που έχουν τις ίδιες αγωνίες και που επέλεξαν να δίνουν την καθημερινή μάχη της ζωής από τον τόπο και για τον τόπο στον οποίο ζουν.

Με αυτούς έμαθα να συγχρονίζω την περπατησιά μου και γι’ αυτούς θέλω να παλεύω και να υπηρετώ.

Άλλωστε και το παρελθόν μου έχει δείξει, ότι ποτέ δεν υπήρξα δέσμιος θέσεων και ανταλλαγμάτων, που θα με ανάγκαζαν να προδώσω την εμπιστοσύνη τους!

Σε ότι αφορά τογιατί υποψήφιος  στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, η απάντηση είναι απλή: δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, με τις διάφορες τροποποιήσεις των νόμων που από Καποδίστριας, έγινε Καλλικράτης και τώρα Κλεισθένης, υπήρξε μια σταδιακή αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του πρώτου βαθμού, με συνέπεια να τείνει να γίνει απλώς διαχειριστής των αποφάσεων και των σχεδιασμών, που κάνουν άλλοι.

Συνεπώς, για να μπορώ να γίνω αποτελεσματικός θα πρέπει να είμαι πιο κοντά στα κέντρα των αποφάσεων και των σχεδιασμών για την επόμενη μέρα του νομού μας και της περιοχής.

Και η Περιφέρεια Ηπείρου δίνει αυτή την δυνατότητα και την ευκαιρία.

•Ναι, αλλά δεν μου είπατε γιατί επιλέγετε να αναμετρηθείτε με συνυποψήφιους, οι οποίοι ξεκινούν την εκλογική μάχη με μια «μαγιά» ψήφων κι ένα κοινό που πιθανόν εσείς να μην έχετε, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση;

Μπορεί οι συνυποψήφιοί μου, να ξεκινούν όπως λέτε κι εσείς με μια «μαγιά» ψήφων, όμως θέλω να πιστεύω ότι ουδείς ψηφοφόρος είναι «χρεωμένος με 108 σε κάποιον υποψήφιο», για να μπορεί να τον πηγαίνει από εδώ κι από εκεί, ή δεν έχει την δυνατότητα να κρίνει, να συγκρίνει και τελικά να επιλέξει με ελεύθερη βούληση, ποιος μπορεί να τον υπηρετήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Άλλωστε, μην λησμονείτε ότι στην τελική όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλουμε για την προοπτική του τόπου μας και την ευημερία των ανθρώπων του.

Και θα μου επιτρέψετε εδώ να πω, ότι η συνολική εικόνα του νομού μας δεν είναι στα καλύτερά της.

Εξάλλου, πεποίθησή μου είναι, ότι ο αιρετός δεν κρίνεται από την υπακοή στον συνδυασμό, ή από την κατάληψη κάποιου αξιώματος, αλλά από το αποτέλεσμα που παράγει προς όφελος των πολιτών που αντιπροσωπεύει και όσων προεκλογικά έχει υποσχεθεί.

Κι εδώ με λύπη μου διαπιστώνω, ότι τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, κατώτερα των προσδοκιών των συμπολιτών μας και χωρίς να θέλω να ακουστών μηδενιστής, ανάξια αναφοράς και μνημόνευσης.

Κι όσο τα προβλήματα δεν τα βάζουμε στο τραπέζι των λύσεων, δεν τα …φωνάζουμε και δεν τα διεκδικούμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε να λυθούν από μόνα τους ή δια μαγείας.

Κι αυτό είναι η πρώτιστη και μοναδική δέσμευση που θα έχω απέναντι στο εκλογικό σώμα.

•Να πάμε σε ένα άλλο θέμα. Από τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη και την θέση του αντιδημάρχου από την οποία παραιτηθήκατε, στον συνδυασμό του Παύλου Στασινού και τώρα υποψήφιος με τον Αλέκο Καχριμάνη. Δεν θεωρείτε ότι είναι πολύ μεγάλο το άλμα και η διαδρομή που κάνατε;

Απαντ.: Η αυτοδιοίκηση για μένα δεν είναι ένα πεδίο στο οποίο ο καθένας από μας μπορεί να λύσει τα προσωπικά ή επαγγελματικά του προβλήματα. «Δόξα τω Θεώ» αυτά τα έχω λύσει προ πολλού, με συνέπεια να μην έχω αυτά τα «βαρίδια» να με κατευθύνουν και να με καθοδηγούν.

Είναι ωστόσο ένα πεδίο, όπου για να πετύχεις οφείλεις να έχεις ξεκάθαρες απόψεις και σχέδιο για το τι πρέπει να κάνεις, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής σου, να τεθούν οι βάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών και των παιδιών μας και εν τέλει να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο από αυτό που παραλάβαμε.

Κι εφ’ όσον σε αυτές τις αναζητήσεις και τις αγωνίες διαπίστωσα κοινό βηματισμό με τον Αλέκο Καχριμάνη, γιατί όχι;

Άλλωστε πάντα θεωρούσα εαυτόν αγωνιστή και στη  μάχη για το μέλλον της Άρτας και της περιοχής μας, όφειλα να δηλώσω «παρών».

Κι αυτό έκανα!