ΔΗΜ. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ. Μαχητικοί και σεμνοί άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση

Ο καθημερινός πολίτης, σ’ όποια συζήτηση κι αν γίνεται, το θέμα που θέτει αφορά το πώς θα γίνει η πόλη καλύτερη και πως τα κακώς κείμενα μπορούν ν’ αλλάξουν… Από μόνα τους όμως δεν αλλάζουν και ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος, έκανε το επιβαλλόμενο. Ν’ ασχοληθεί θεσμικά, με το πώς θ απαντηθεί το ερώτημα αυτό

Είναι απ’ τους υποψήφιους, που με την πρώτη συζήτηση μαζί του, διαπιστώνεις πως έχει λόγο και άποψη, γι’ αυτό που επιχειρεί να κάνει, μέσω της συμμετοχής του, στην διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Έχει το ακατανίκητο επιχείρημα, το οποίο δεν συναντάς εύκολα… Λέει πολύ απλά, πως νοιάζεται για τον τόπο που γεννήθηκε και ζει και επιθυμεί να τον δει καλύτερο, για να είναι καλύτερο και το μέλλον των παιδιών μας…

Ο Δημήτρης Χρηστάκης, είναι νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Άρτας και κατέρχεται υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας, θεωρώντας ότι τα τοπικά συμβούλια, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που φέρνει Κλεισθένης, θα έχουν λόγο στην πορεία της πόλης, η οποία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και τα σύνθετα προβλήματα. Μια πόλη, που όπως και ο υποψήφιος λέει, αν υπηρετηθεί σωστά από εκπροσώπους με άποψη για το ζητούμενο, μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη.

Δείχνει ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Χρηστάκης, να έχει κάνει την αναγκαία επιλογή, γιατί η πόλη αυτή καθ’ αυτή, πρέπει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σκεπτόμενων ανθρώπων, οι οποίοι θα δουν πολύ σοβαρά το τι λείπει και το τι πρέπει να γίνει, άμεσα και μακροπρόθεσμα…

Για τον ίδιο, η προεκλογική περίοδος, όπως διαπιστώσαμε σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, είναι μια παραγωγική περίοδος, για όποιον θέτει τον εαυτό του, στην κρίση των πολιτών. Και μόνο οι συζητήσεις που πρέπει να κάνει, αποτελούν την παρακαταθήκη ιδεών και προτάσεων, για το τι πρέπει να γίνει και πως πρέπει να γίνει. Αυτή η πληθώρα προτάσεων και ιδεών, μπορεί ν’ αξιολογηθεί απ’ τον μετέπειτα εκλεγόμενο, για να είναι χρήσιμος, στις συζητήσεις που θ’ ακολουθήσουν,.

Στις συζητήσεις που κάνεις, με τον υποψήφιο του τοπικού συμβουλίου Δημήτρη Χρηστάκη, διαπιστώνεις ότι έχει την διάθεση ν’ ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα της πόλης. Και αυτά που γνωρίζει και είναι τα γνωστά και κεφαλαιώδη για το μέλλον της πόλης, αλλά και αυτά που λογικά θα πληροφορηθεί, κατά την διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου.

Ο καθημερινός πολίτης, σ’ όποια συζήτηση κι αν γίνεται, το θέμα που θέτει αφορά το πώς θα γίνει η πόλη καλύτερη και πως τα κακώς κείμενα μπορούν ν’ αλλάξουν… Από μόνα τους όμως δεν αλλάζουν και ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος, έκανε το επιβαλλόμενο. Ν’ ασχοληθεί θεσμικά, με το πώς θ απαντηθεί το ερώτημα αυτό. Την συνέχεια, θα την δούμε κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο τοπικό σύμβουλο, δεν μπορείς να εξαντλήσεις την αναζήτηση, μόνο στο τι μπορεί να σκεφτεί για την πόλη. Θα πρέπει να συναρτηθεί και με την μέχρι τώρα πορεία.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας, ο Δημήτρης Χρηστάκης, με την σεμνότητα, αλλά και την εργατικότητα που τον διακρίνουν, έχει κατορθώσει να είναι αποδεκτός, σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, με πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αντιπαλότητες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας. Δεν μπορεί να είναι τυχαία η αποδοχή αυτή. Ο άνθρωπος προσφέρει και αυτό, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες, τις περισσότερες φορές, αναγνωρίζεται.

Στην συνδικαλιστική του πορεία, έχει επιδείξει την μαχητικότητα που οι καιροί απαιτούν, μιας και ο ευαίσθητος χώρος που υπηρετεί, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, αυτό που κατά κύριο λόγο παρουσιάζει, είναι τα προβλήματα. Αυτά ακριβώς που ορίζουν και το πώς πρέπει να κινηθεί ο συνδικαλιστής. Η επιβίωση, η εκλογή και η επανεκλογή, αποδεικνύουν ότι έχει την διάθεση για αγώνες και σκληρές μάχες.

Η εποχή της κρίσης, το ίδιο επιβάλλει να συμβαίνει και στην αυτοδιοίκηση… Και θα συμβαίνει αν την υπηρετούν μαχητικοί και σεμνοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα λειτουργούν για το φαίνεσθαι και μόνο.

Δικαιούται λοιπόν, ο νοσηλευτής και συνδικαλιστής Δημήτρης Χρηστάκης, να λάβει την δύναμη και την εντολή απ’ τους πολίτες, ν’ αγωνιστεί για την σύγχρονη Άρτα, την πόλη που καθημερινά θ΄ ανοίγει δρόμους, για να προκύψει η προοπτική της ανάπτυξης, την οποία όλοι αναζητούμε, αλλά αδυνατούμε να την προσεγγίσουμε…