Με λαμπρότητα οι εορτασμοί της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της Πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας, καθώς χθες ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτάτου μητροπολίτου Διδυμοτείχεου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της εικόνα της Αγίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ανεφέρθη στην ενότητα της Άρτας με το Διδυμότειχο, λόγω της Οσίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, τονίζοντας παράλληλα, ότι χρειάζεται και στις ημέρες μας ανιδιοτελής θυσία, για να ξεπεράσουμε, όπως η Αγία Θεοδώρα και ο Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης, τον ατομισμό μας και να προσφέρουμε τα πάντα στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

Στους εορτασμούς την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κα Όλγα Γεροβασίλη, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Γεώργιος Στύλιος, οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών τόσο από την Άρτα όσο και από άλλα μέρη, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λέιψανα και τον Τάφο της Αγίας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, την οποία συνόδευσαν τμήματα μαθητών από όλα τα σχολεία της Άρτας.