Μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα, για την Περιφέρεια Ηπείρου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΓΑΣ

Αντιστράτηγος (ε/α) Πυροσβεστικού Σώματος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Άρτας «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΨΑ

 • Γεννήθηκα στο Γρίμποβο Άρτας με καταγωγή από το Μονολίθι Ιωαννίνων (Ξηροβούνι) Δυτικά Τζουμέρκα.
 • Είμαι παντρεμένος με την Λίτσα Τσουβάλα και έχω δύο κόρες: την Βιβή Μέγα και την Κατερίνα Μέγα.
 • Κατατάχθηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1980 και αποστρατεύτηκα το έτος 2012 από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας ως ευδοκίμως τερματίσας.
 • Διετέλεσα Διοικητής σε πολλές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και σε υπεύθυνα και ευαίσθητα Γραφεία όπως (Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας και Γραφεία Πυρασφάλειας σε πολλές υπηρεσίες που υπηρέτησα).
 • Από το 2013 έως 2017 διετέλεσα υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Α.Κ. (Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στον τομέα Πυρασφάλεια – Πυροσπροστασία – Προστασία Πρασίνου.
 • Μετά την πολύχρονη θητεία μου στο Πυροσβεστικό Σώμα και την απόκτηση των ανάλογων παρακάτω πτυχίων απέκτησα γνώσεις και πείρα.
 1. Πτυχίο Υπαξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
 2. Πτυχίο Αξιωματικών Ανώτατης Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
 3. Πτυχίο φοίτησης Σχολής Π.Σ.Ε.Α. (Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
 4. Πτυχίο Σχολής Πολέμου Αεροπορίας εκπαιδευτών εδάφους.
 5. Πτυχίο της Σχολής Επιμόρφωσης – Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος.   
 • Οι κοινωνικές σχέσεις, η συνεργασία και η ενασχόλησή μου με όλες τις κοινωνικές ομάδες, φορείς και εθελοντικούς συλλόγους, με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά, γιατί διακατέχομαι από πνεύμα σεβασμού – συνεργασίας, διαλόγου, διεκδίκησης και αντίρρησης όταν και όπου χρειάζεται.
 • Ζητώ την στήριξή σας να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενώσουμε το όραμα – τις σκέψεις – τις φωνές – τις ανησυχίες που έχουμε, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να δράσουμε με την προοπτική της ανάπτυξης και της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής των πολιτών αυτού του τόπου σε όλους τους τομείς.

Τηλ.: 6977408276 – 6981475013