Αραία, αραία να φανούμε καμιά σαρανταρέα!!!

Μεταξύ εαυτών και αλλήλων, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων του κινήματος από την Άρτα,  στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Αθήνα.

Αυτό προκύπτει από την συμμετοχή, που στην πόλη της Άρτας, έφτασε στον …μαγικό αριθμό 495, την στιγμή που οι υποψήφιοι σύνεδροι ήταν 36, από τους οποίους θα εκλέγονταν οι 21.

Δηλαδή ούτε καν οι υποψήφιοι με τους άμεσους συγγενείς τους δεν φαίνεται να συμμετείχαν στην διαδικασία!

Κι άντε με τέτοιον απολογισμό, να μην θυμηθείς το παράγγελμα των παλιών συγκεντριωσαρχών «αραία, αραία να φανούμε καμιά σαρανταρέα»!!!

Κι όμως, ακόμα και σ’ αυτή την «κολοβή»  εκλογική εκδήλωση, στην οποία ειρήσθω εν παρόδω περίσσευαν οι υποψήφιοι, ενώ «έλειπαν»  οι εκλέκτορες, δεν έλειψαν οι καταγγελίες και οι μουρμούρες για την ανάμειξη του γνωστού πολιτικού γραφείου, πως προωθούσε (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) τους δικούς του ανθρώπους, ώστε σε μια θλιβερή αναπαραγωγή του παρελθόντος, να τους οδηγήσει στο Συνέδριο προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση και υποψηφιότητα.

Ωστόσο, αν και άνετα μπορείς να δικαιολογήσεις ή να προσπεράσεις αυτές τις πρακτικές καταφεύγοντας στον γνωστό αφορισμό «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», είναι λυπηρό να βλέπεις το άλλοτε κραταιό Κίνημα του Ανδρέα, που σαγήνευσε και ενέπνευσε τόσους και τόσους ανθρώπους, να λεηλατείται και αποδομείται εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων αμετανόητων, που αδυνατούν να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών, αλλά και τις αγωνίες και τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Περιχαρακωμένοι οι ίδιοι στον δικό τους μικρόκοσμο και επιχειρώντας να επιβιώσουν πολιτικά παντί τρόπω, συνεχίζουν σε κάθε ευκαιρία να ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης του Κινήματος, αδιαφορώντας για το τίμημα, αλλά και για το ότι έχουν πλέον καταχωρηθεί ως «ανθρωποδιώκτες» στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Θα ήταν πλεονασμός να αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στα πεπραγμένα τους και στα προσκόμματα, που έθεσαν στην διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

Ωστόσο, όσο θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν, ή να ισχυρίζονται ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της ηγετικής ομάδας του Κινήματος, προβάλλοντας έτσι, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της καμαρίλας στην πολιτική, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται οιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης του ΚΙΝΑΛ τόσο δημοσκοπικά, όσο – που είναι και το ζητούμενο – στο εκλογικό σώμα.

Χ.Α.Α.