«Φτωχοδιάβολοι» και βαρόνοι ναρκωτικών

Ελεύθεροι, άλλοι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και άλλοι υπό όρους, αφέθησαν τελικά χθες όλοι οι προ ημερών συλληφθέντες με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικών ομάδων και την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Και πως αλλιώς να γινόταν όταν μπροστά στην Δικαιοσύνη εμφανίστηκαν ως ναρκέμποροι καμιά δεκαπενταριά «φτωχοδιάβολοι» έχοντας στην κατοχή τους τσιγαρλίκια, «γεμιστεράκια», σπόρους χασισόδενδρων και το εξωφρενικά …τεράστιο κατασχεθέν χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, ως αποτέλεσμα και …κερδοφορία της συναλλαγής και εμπορίας ναρκωτικών.

Δηλαδή 1500 τα ευρώ, αν τα μοίραζαν οι 15 συλληφθέντες θα …οικονομούσαν από 100 ευρώ!

Ευτυχώς, θα ‘λεγε κάποιος, που τους έπιασαν και τους …απάλλαξαν από το βάρος της επένδυσης, αφού θα είχαν δίλημμα που να τα πρωτοεπενδύσουν, σε οφ-σορ εταιρείες, σε κρατικά ομόλογα, ή στο real estate!!!

Φευ, ο ντόρος όμως που δημιουργήθηκε, έδωσε την ευκαιρία στους ρυπαρογράφους του κέντρου να …κρεμάσουν για άλλη μια φορά στα μανταλάκια, την Άρτα, παρουσιάζοντάς την ως ένα απέραντο τεκέ!

Που αντί να προετοιμάζεται όπως ολόκληρη η Ελλάδα για την Τσικνοπέμπτη, εκείνη ετοιμαζόταν για την …Ναρκωπέμπτη.

Βέβαια, μην περιμένετε από τους ίδιους ρυπαρογράφους να διαβάσετε για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού πλέον δεν …πουλάει!!!

Να σοβαρευτούμε, όμως.

Είναι κοινός τόπος, πως τα ναρκωτικά αποτελούν πλέον τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο, τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα απαιτεί δραστικές και άμεσες λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Όπως είναι δεδομένο, ότι η κρίση και η εξ αυτής οικονομική ασφυξία, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα που οδηγεί σε αντικοινωνικά φαινόμενα, απομονωτισμό, καταθλιπτικές καταστάσεις και  ελαχιστοποίηση των αντιστάσεων σε εξαρτησιογόνες ναρκωτικές ή άλλες ουσίες.

Όμως η αντιμετώπιση και καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, δεν μπορεί να γίνει με υπερβολές και παραμορφωτικές εικόνες, γιατί σταδιακά μας οδηγούν μακριά από τον πραγματικό στόχο.

Που δεν μπορεί να είναι άλλος από την καταπολέμηση των φορτίων του θανάτου, που διακινούνται από τα σύνορά μας, είτε αυτά είναι θαλάσσια είτε από ξηράς. Καθημερινά οι διωκτικές αρχές συλλαμβάνουν στην ενδοχώρα εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών, γεγονός που σε κάνει να σκεφτείς πόσα άλλα ακόμη ξεφεύγουν από την επιτήρησή τους.

Κι αυτό δυστυχώς, θα συνεχίζεται, όσο αυτά τα φορτία δεν θα μπλοκάρονται στην πηγή τους, δηλαδή, στην καλλιέργειά τους, ή στα σύνορα πριν μπουν μέσα στη χώρα μας. Κι αυτός θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος.

Αν λοιπόν, για την δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων και χάριν της υπερβολής, «βάζουμε στο ίδιο βαρέλι» τους βαρόνους των ναρκωτικών με τους «φτωχοδιάβολους» χρήστες των ορεινών, σαν να λέμε «κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι», τότε το παιχνίδι, λυπάμαι που το λέω είναι οριστικά χαμένο. Και οι ανακοινώσεις που θα εκδίδονται θα κουράσουν τόσο την κοινωνία μας, που θα τις προσπερνάει ως ένα ακόμη σύνηθες φαινόμενο, που δεν θα αξίζει ούτε καν …κουτσομπολιού.

Ας το σκεφτούμε κι ας πάρουμε τα μέτρα μας, πριν είναι αργά!!!

 Χ.Α.Α.