Σύντομα επισκέψιμο το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη

Ανταποκρινόμενος  άμεσα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο αίτημα κατοίκων της περιοχής για την προστασία και τη συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων της, ενέκρινε ποσό 60.000,00 € για τη συντήρηση και προστασία του ιστορικού πέτρινου γεφυριού «Καμάρα» της Μεγαλόχαρης καθώς και για τη συντήρηση των μονοπατιών που οδηγούν σε αυτό.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα ώστε το εξαιρετικό αυτό στολίδι της περιοχής μας να γίνει επισκέψιμο στο ευρύ κοινό. Εκτός των εργασιών συντήρησης προβλέπεται να γίνουν εκατέρωθεν της καμάρας και προσβάσεις (κλίμακες) λιθόστρωτες που θα καταλήγουν στην κοίτη του χειμάρρου και που σήμερα είναι πολύ δύσκολη η κάθοδος σε αυτή.
Το γεφύρι αυτό –εντελώς έγνωστο σε πολλούς αποτελούσε παλαιότερα τμήμα της σημαντικής διαδρομής από τη Θεσσαλία προς την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία μέσω Γαβρόγου.

Εγκαταλελειμμένο από όλους στην αδιαφορία και τη φθορά του χρόνου ήταν βέβαιο ότι καποια στιγμή θα κατέρρεε όπως και τόσα άλλα. Όμως η άμεση ανταπόκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περ, Ενότητας Άρτας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Άρτας και από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Ηπείρου κλιμάκια των οποίων το επισκέφθηκαν και το επιθεώρησαν προ διμήνου, φαίνεται να δλινουν οριστική λύση στο πρόβλημα.
Ο χρόνος κατασκευής του είναι άγνωστος και από τους ντόπιους προσδιορίζεται την ίδια εποχή περίπου με την κατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου.