Ευχαριστούμε κύριε ΠΟΛΑΚΗ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ*

Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη, γιατί εμπράκτως αποδείξατε ότι το νέο σχέδιο που κυοφορεί η κυβέρνηση για την συνέχεια του Ν. 3869/2010 (Ν. Κατσέλη) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη, γιατί επισημάνατε, με τον πλέον ευδόκιμο και ουσιαστικό τρόπο, ότι μια οικογένεια με δύο παιδιά που σπουδάζουν, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις δόσεις του δανείου τους, ακόμη και όταν ο μισθός – αποζημίωση που μπαίνει στον οικογενειακό κορβανά, αγγίζει το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη,

…γιατί αναδείξατε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που έχασε εκόντως ή ακούσια την εργασία του και άλλαξε το βιοτικό του επίπεδο, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα όταν λαμβάνει το ένα τρίτο, από αυτά που ελάμβανε πριν… Ακόμη κι αν αυτά που παίρνει τώρα είναι το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης. Δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί μια οικογένεια σε μια τόσο μεγάλη και απότομη αλλαγή!!!

Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη,

…γιατί αναδείξατε ότι οι χιλιάδες δανειολήπτες, που πήραν ένα δάνειο, δεν μπορούν να το ικανοποιήσουν και θα έπρεπε να πάρουν και ένα ακόμη δάνειο, προκειμένου να μπορούν να είναι ενήμεροι… Είναι νόμιμη και ηθική η δανειοδότηση, σε ακίνητα που η αντικειμενική αξία είναι χαμηλότερη από το ύψος του δανείου, όταν σκοπό έχει την αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Αυτά, κύριε Πολάκη, είμαστε βέβαιοι ότι θα τα μεταφέρετε και στον κύριο Φλαμπουράρη, ή ακόμη και στον κύριο Γενικό Τραπεζίτη. Θα του αναφέρετε ότι δεν μπορούν άνθρωποι που ζουν με επιδόματα, ή με μισθούς φτώχειας, να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Θα υποστηρίξετε ότι τα «κόκκινα δάνεια» δεν μπορούν να εξευτελίζουν ανθρώπους και να στέλνονται χιλιάδες άνθρωποι βορά στις τραπεζικές εταιρίες, με κριτήρια όχι πραγματικά και ουσιαστικά (όπως π.χ. το παιδί που σπουδάζει σε μια άλλη πόλη, η μείωση των εισοδημάτων της οικογένειας, η ανεργία), αλλά αμιγώς τεχνοεισοδηματικά.

Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη,

…που προβάλλοντας την ιδική σας περίπτωση, θα θέσετε τέρμα στον παραλογισμό, μια οικογένεια να τρέμει μπροστά σε μια πλατφόρμα, προκειμένου να διαπιστώσει αν θα έχει το σπίτι της την επόμενη ημέρα. Θα αναδείξετε το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από έναν αλγόρυθμο και ο φυσικός δικαστής από ένα πρόγραμμα Η/Υ.

Ευχαριστούμε κύριε Πολάκη,

…που ο δικός σας ρεαλισμός, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ακολουθήσει τον δρόμο του παραλογισμού και της παράνοιας, που θα φέρει σε απόγνωση και δυστυχία χιλιάδες ανθρώπους.

*Ο Γιάννης Καϊντάσης είναι Δικηγόρος – σπουδαστής MBA