Οι κυνηγοί ευχαριστούν τον Στέργιο Γιαννάκη

Τις θερμές τους ευχαριστίες στον βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ κ. Στέργιο Γιαννάκη για την στάση του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, απευθύνει με επιστολή του το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή

Εκ μέρους των 254 κυνηγετικών συλλόγων της χώρας και των 170.000

κυνηγών που εκπροσωπούμε, θέλουμε να σας συγχαρούμε για την ώριμη και υπεύθυνη στάση σας, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Το πραγματικό διακύβευμα πίσω από την παροχή συνταγματικών δικαιωμάτων στα ζώα όλων των ειδών, δεν ήταν ποτέ «αθώο» ή «συμβολικό», όπως επιδίωξαν να το παρουσιάσουν οι υποβολείς της σχετικής πρότασης. Αντιθέτως, επρόκειτο για μία προσπάθεια «εργαλειοποίησης» του

Συντάγματος, ώστε αργότερα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον παραδοσιακών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως η κτηνοτροφία, το κυνήγι, η αλιεία, η οργανωμένη ή ερασιτεχνική εκτροφή ζώων, η πτηνοτροφία κ.λπ.

Σας ευχαριστούμε για τον ουσιαστικό και συγκροτημένο τρόπο με τον οποίο

τοποθετηθήκατε στη Βουλή, και σας βεβαιώνουμε ότι χιλιάδες κυνηγοί και άλλοι άνθρωποι της υπαίθρου, ενημερώθηκαν και έχουν, ήδη, απόλυτη γνώση της συμβολής και της στάσης σας στην Ολομέλεια.

Και όπως πάντα μέχρι τώρα, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, οι

Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, οι

θηροφύλακες και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα είναι στη διάθεση της Πολιτείας για όποιες δράσεις απαιτηθούν, στον τομέα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.