ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ. Οι επιλογές του, ήταν αφετηρία πολλών θετικών εξελίξεων

Η επιλογή που έκανε για την απόλυτη συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ, ήταν η αφετηρία πολλών θετικών εξελίξεων, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ο συνολικότερος απολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου

Είναι απ’ τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου, που σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, έχει να παρουσιάσει απολογισμό και κατά τον απόλυτο τρόπο, να δικαιολογήσει απέναντι στους πολίτες, τον λόγο που τον οδηγεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και αυτή την φορά, να ζητήσει τον σταυρό προτίμησης των συμπολιτών του…

Ο Στράτος Ιωάννου, ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, έχει τεράστιο απολογισμό και πολλές παρεμβάσεις στα θέματα του νομού που εκπροσωπεί και με τον ίδιο ζήλο, ασχολήθηκε με την τουριστική προβολή συνολικά της Ηπείρου, βεβαίως και της Πρέβεζας, που μπορεί και πρέπει ν’ αποτελεί την «Αιχμή του δόρατος», όταν μιλάμε για τουρισμό στην Ήπειρο.

Είναι ένας απ’ τους λίγους παράγοντες της Ηπείρου, που γνωρίζει το θέμα «τουρισμός» σ’ όλες του τις διαστάσεις και μπορούμε, χωρίς καμία υπερβολή στην εκτίμησή μας, να ισχυριστούμε, πως η τεράστια αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ήπειρο, τα τελευταία χρόνια, έχει την δική του υπογραφή.

Η γνώση του κάθε χώρου, στον οποίο επιχειρεί να παρέμβει ο κάθε παράγοντας , είναι η προϋπόθεση της επιτυχίας. Και ως επιχειρηματίας του χώρου αυτού, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, ήταν σίγουρο πως θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, την κατάλληλη στιγμή. Που στον απολογισμό του, κι αυτός χωρίς να  υπερβάλλει σε τίποτα, μπορεί να υποστηρίξει ότι έκανε όλα όσα έπρεπε να γίνουν.

Στην μακρά του πορεία στα κοινά, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, μπορεί να έχει μόνο επιτυχίες και να μην εισπράττει την καχυποψία του πολίτη έναντι του πολιτευόμενου, γιατί εισήλθε πλήρης… Κατά το πιο λαϊκό, εισήλθε χορτάτος και όχι νηστικός, για να επιχειρήσει πρώτα να τακτοποιήσει τα δικά του και ακολούθως τα κοινά. Συμβαίνει αυτό και δεν είναι καθόλου πρωτότυπο… Όσο κι αν κάποιοι, επιχειρούν να το κρύψουν…

Ο Στράτος Ιωάννου, ασχολείται με την αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια τώρα, καθώς τον συναντούμε απ’ την καθιέρωση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας και ακολούθως υποψήφιο νομάρχη… Η μακρά πορεία του στα κοινά, έχει την κοινή συνισταμένη. Σοβαρή παρουσία και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Είναι αυτή που οι πολίτες πρέπει ν’ αναζητούν, μπροστά σε κάθε επιλογή τους, σε σχέση με τον εκπρόσωπο που πρέπει να εκλέξουν.

Σ’ ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι είχε πάντα την δυνατότητα να διεκδικεί αρχικά να μην προκύψουν αδικίες εις βάρος του νομού του και ακολούθως να λάβει το κάτι παραπάνω, όπως σε πολλές περιπτώσεις έκανε και εξασφάλισε πόρους, για την δική του ενότητα, που άλλοι συνάδελφοί του, μπορεί να μην το έχουν καταφέρει…

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, να γίνει η λεπτομερής παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έφερε, γιατί υπάρχει κίνδυνος, να υποτιμηθεί η κορυφαία προσφορά του Στράτου Ιωάννου και στην Πρέβεζα και την Ήπειρο συνολικότερα.

Η επιλογή που έκανε για την απόλυτη συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ, ήταν η αφετηρία πολλών θετικών εξελίξεων, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ο συνολικότερος απολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου, στην οποία ο ρόλος του Στράτου Ιωάννου είναι καθοριστικός, από πολλούς χαρακτηρίζεται η προοπτική της Ηπείρου συνολικά και είναι απ’ τις λίγες προσπάθειες, που αναφέρονται σ’ ολόκληρη την Ήπειρο, χωρίς διακρίσεις υπέρ του ενός ή του άλλου νομού, αλλά με βάση το τι έχει να παρουσιάσει ο κάθε νομός.

Σε δηλώσεις που έκανε, σε ανύποπτο χρόνο, ο πρόεδρος του Διαχώματος Σταύρος Μπένος, έλεγε πως η συνεργασία του με τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, ήταν πάντα άψογη, για να υπαινιχθεί πως και πάνω σ’ αυτή, οφείλεται η επιτυχία του εγχειρήματος συνολικά. Έλεγε τότε ο Σταύρος Μπένος και είχε απόλυτο δίκαιο, πως για το εγχείρημα της Πολιτιστικής Διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου, όλοι οι ηπειρώτες, θα μιλούν για πολλά χρόνια μετά και λογικά, θα πρέπει να μην λησμονούν την προσφορά σ’ αυτό, του Στράτου Ιωάννου.

Εν τάχει η παρουσίαση της πολύπλευρης δράσης του Στράτου Ιωάννου, ικανή όμως ν’ αποτελέσει τον λόγο του διαλόγου, που πρέπει ν’ αρχίσει και ν’ αφορά το πώς θα γίνει η επιλογή στο πρόσωπο του περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος πρέπει να έχει και την ικανότητα να παίξει καθοριστικό ρόλο και την επόμενη μέρα.

Και δεν πρέπει να λησμονούν οι πολίτες,

 πως ο αριθμός των σταυρών προτίμησης του κάθε υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, κατά ένα μεγάλο μέρος θα ορίσει και την θέση που θα καταλάβει την επόμενη ημέρα. Είναι γνωστό πως απ’ τη νέα θητεία της περιφερειακής διοίκησης και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης θα ορίζεται απ’ τον περιφερειάρχη…