Κλαιν’ οι χήρες, κλαιν’ κι οι παντρεμένες…

«Τον γάτο που …μπίίίπ και σκούζει» θυμίζει ο υποψήφιος και επίδοξος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ, με την χθεσινή του δήλωση για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής της ιστορικής Γέφυρας του Κοράκου!

Ένα έργο που σύμφωνα με τον υποψήφιο, ίσως και να είναι περιττό, όταν την ίδια στιγμή δεν χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργα  εσωτερικής οδοποιΐας του νομού Ιωαννίνων, αλλά και άλλα στην βιομηχανική περιοχή του νομού του!

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία του υποψηφίου να κολακέψει το εκλογικό του ακροατήριο, ξιφουλκώντας ακόμη και ενάντια στην ιστορική μνήμη.

Όμως, είναι τουλάχιστον προκλητικό, αυτό να γίνεται από κάποιους που με την ηγεμονική τους στάση έναντι των Αρτινών, των Πρεβεζάνων και των Θεσπρωτών, συγκέντρωσαν τα πάντα – όλα στο νομό τους, αδιαφορώντας πλήρως για τους άλλους νομούς, παγιώνοντας έτσι μια πρωτοφανή ανισότητα ανάμεσα στα Γιάννενα – που είναι πρώτα στα γράμματα και τα γρόσια – και τις άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Κι αν για τη χρηματοδότηση της Γέφυρας Κοράκου υπεύθυνος είναι (που είναι, δηλαδή) ο Αντώνης Κοσσυβάκης, που επί σειρά ετών έδωσε μάχες και μάχες στις Βρυξέλλες, τότε μπράβο στον λεβέντη Ραδοβυζινό, που τα κατάφερε.

Αλλά κι αν σ’ αυτό συνέβαλε κι η Όλγα, τότε υποκλίνομαι μπροστά σου Κυρία μου, για την αποτελεσματικότητά σου.

Ωστόσο, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διαμαρτύρονται ανερυθρίαστα, όσοι έμαθαν να «λεηλατούν» για πάνω από μισό αιώνα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των άλλων νομών της Ηπείρου, προς χάριν του δικού τους νομού, όταν οι υπόλοιποι εξασφαλίζουν κάτι με προοπτική, μην τυχόν και στο εγγύς μέλλον κατορθώσουν να συγχρονίσουν την περπατησιά τους με αυτή των Ιωαννίνων.

Γιατί με αυτή τους την στάση, με τους ηπιέστερους χαρακτηρισμούς, απλώς παραπέμπουν στην λαϊκή θυμοσοφία και την ρήση της «κλαιν’ οι χήρες, κλαιν’ κι οι παντρεμένες…»!!!

Χ.