ΑΝΤΑ ΧΡΟΝΗ. Ζητάει το καλύτερο αποτέλεσμα, ως απαίτηση του πολίτη…

Επιχειρεί ν’ αποφεύγει τα καθιερωμένα κλισέ, τα οποία τις  περισσότερες φορές, υποκρύπτουν ανεπάρκεια και επιχειρεί την ανοιχτή συζήτηση με όλους τους πολίτες, ακόμη και μ΄ αυτούς που είναι δεδομένο πως δεν θα στηρίξουν, τον συνδυασμό στον οποίο ανήκει

Έχει να επιδείξει μια ενδιαφέρουσα πορεία στην  ζωή και την εκπαίδευση, η εκπαιδευτικός   Άντα Χρόνη, η οποία όπως γράφτηκε και στο τελευταίο φύλλο της «Γ», είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη. Θεωρεί ότι έχει την δυνατότητα και μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό που δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, έχει την δυνατότητα να καταλάβει μία θέση, στο νέο δημοτικό συμβούλιο… Προφανώς, πριν αποφασίσει, έχει κάνει την επικοινωνία της, με τους πολίτες της περιοχής και τα μηνύματα που έλαβε, είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά.

Η εκπαιδευτικός Άντα Χρόνη, σήμερα εργάζεται στην Διεύθυνση Αβάθμιας Εκπαίδευσης, θέση την οποία κατέλαβε μετά από διαγωνισμό, όπως επίσης και την προηγούμενη θέση της, στην Μέση Εκπαίδευση, που είχε διοριστεί στην Πύλο Μεσσηνίας. Έχοντας τις σπουδές της ως εφόδιο, δεν αναζήτησε τον εύκολο δρόμο για τον διορισμό, όπως έχει συμβεί με την πλειοψηφία, ακόμη και των νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό το καταγεγραμμένο επίτευγμά της, μπορεί και ν’ αποτελεί το στοιχείο που μπορεί να κάνει την διαφορά, ανάμεσα στους υποψηφίους δημοτικούς σύμβουλους. Στη νέα αποχή, ο δημοτικός σύμβουλος, πρέπει να διακρίνεται απ’ το πείσμα και την επιμονή, ώστε ν’ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις, τις οποίες με σιγουριά θα φέρνει σε τέλος. Θα φέρνει το θετικό αποτέλεσμα, όπως άλλωστε περιμένει και ο πολίτης.

Για την υποψήφια Άντα Χρόνη, στο βιογραφικό της έχουν καταγραφεί και άλλες σημαντικές επιτυχίες, που όμως σημείο αναφοράς την διάθεση για επιτυχία. Ίσως και κόντρα στην εποχή, που κάποιοι αναζητούν τα πάντα, ακόμη και την συμμετοχή στα κοινά, ως έτοιμη κατάσταση, διαμορφωμένη από άλλους.

Πολίτης με γνώση του χώρου και διάθεση ακόμη και για ρήξεις, είναι αυτός που απαιτεί ο Δήμος Αρταίων, που απ’ την επόμενη των εκλογών, θα πρέπει να προσδιορίσει το ρόλο τους, ως διεκδικητικό με βάση την γνώση του χώρου.

Σ’ αυτή την κατηγορία των πολιτών και υποψηφίων, μπορεί να κατατάξει ο καθένας την εν λόγω υποψήφια δημοτική σύμβουλο, η οποία έχει το ανώτερο όλων των προσόντων… Την γνώση του χώρου της εκπαίδευσης, στην οποία η αυτοδιοίκηση, όλα τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της.

Η υποψήφια δημοτικής σύμβουλος, θεωρεί πως η παρούσα δημοτική αρχή, έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα που της τέθηκαν υπ’ όψιν, αλλά τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει με το μάτι του έμπειρου και ενημερωμένου, που η ίδια διαθέτει, να τα’ αντιμετωπίσει στο σύνολό της, η δημοτική αρχή, που θα πάρει και τη νέα εντολή απ’ τους πολίτες.

Θεωρεί πως για την εκπαίδευση στα όρια του Δήμου Αρταίων, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Ίσως όποιος το ισχυριστεί, μπορεί να το κάνει για κάποια σκοπιμότητα και όχι γιατί έχει εντρυφήσει στην ουσία των προβλημάτων. Η ίδια δηλώνει έτοιμη ν΄ ασχοληθεί επί της ουσίας, με τα προβλήματα αυτά και να διαβεβαιώσει, πως θα προκύψει το καλύτερο.

Στο έτερο προνομιακό πεδίο που μπορεί και θ’ αποδειχτεί χρήσιμη, η υποψήφια δημοτικής σύμβουλος, είναι η πλήρης γνώση της κοινωνίας και των προβλημάτων, που καθημερινά προκύπτουν. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης και η γνώση του χώρου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτή συνδυαζόμενη και με την ευαισθησία της αγάπης προς την πόλη, δημιουργεί εκείνο το σύνολο, που θα οδηγήσει σε κινήσεις και παρεμβάσεις, για το καλύτερο…

Καταλήγοντας αφήσαμε για το τέλος την αποστροφή του λόγου της, που αφορά στην προεκλογική της προσπάθεια. Επιχειρεί ν’ αποφεύγει τα καθιερωμένα κλισέ, τα οποία τις περισσότερες φορές, υποκρύπτουν ανεπάρκεια και επιχειρεί την ανοιχτή συζήτηση με όλους τους πολίτες, ακόμη και μ΄ αυτούς που είναι δεδομένο πως δεν θα στηρίξουν, τον συνδυασμό στον οποίο ανήκει. Θεωρεί πως η συζήτηση με τους πολίτες, καθημερινά καθιστά τον υποψήφιο πιο πλήρη και χρήσιμο. Και η ίδια θεωρεί ως μοναδική υποχρέωση του υποψηφίου, ν’ακούει πάντα τους πολίτες και με βάση τις απόψεις τους, να διαμορφώνει και την δική της πρόταση…

Μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα, αυτή της εκπαιδευτικού Άντας Χρόνη, είναι σίγουρο ότι ως τέτοια θα εκληφθεί και απ’ το εκλογικό σώμα, το οποίο πρέπει να της δώσει την δυνατότητα να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά και τον χώρο τον οποίο υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια, πολλά χρόνια τώρα. Γιατί είναι γεγονός, πως οι άνθρωποι της εκπαίδευσης, όταν εισέρχονται στην αυτοδιοίκηση, έχουν το κάτι παραπάνω να προσφέρουν σ’ αυτή…