Χαμογελαστή και καλοσυνάτη και στα εύκολα και τα δύσκολα

Έφυγε τόσο ανεπάντεχα απ’ την ζωή, η Χρύσα Ζαρκαλή…

Χαμογελαστή και καλοσυνάτη και στα εύκολα και στα δύσκολα, πάντα με την έγνοια στην οικογένειά της, η Χρύσα Ζαρκαλή… Όμως η μοίρα, της έστησε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Στα καλά καθούμενα κι ενώ βρισκόταν στην αγορά, για τα καθιερωμένα ψώνια της, ένοιωσε μια αδιαθεσία κι αυτό ήταν όλο… Σε τρεις ημέρες έφυγε απ’ την ζωή, σε ηλικία 80 ετών, χωρίς κανένας να περιμένει, ότι τόσο ανεπάντεχα θα φύγει απ’ την ζωή, μια γυναίκα που ήταν γεμάτη ζωντάνια και καλοσύνη…

Σύζυγος του αγωνιστή της Αριστεράς Σπύρου Ζαρκαλή, στάθηκε όρθια στα δύσκολα, όταν ο σύζυγός της, έπρεπε να τιμωρηθεί(!) για τις πολιτικές και κομματικές του επιλογές. Στις εξορίες και τις άλλες διώξεις του συζύγου της, η Χρύσα ήταν όρθια για να φροντίσει την οικογένειά της, χωρίς και η ίδια να κάνει την ελάχιστη έκπτωση στα όσα πίστευε.

Ήταν η εποχή που απολάμβανε την ικανοποίηση της πλήρους αποκατάστασης των παιδιών της, τα οποία όμως φρόντιζε, μέχρι την ώρα που άφησε ετούτον τον μάταιο κόσμο και η μοίρα έπρεπε να της χαρίσει κάποια χρόνια ακόμη, για να τα περισσότερα απ’ όσα στην δύσκολη ζωή της πέτυχε…

Ιδιαίτερα αγαπητή σ’ όλη την κοινωνία, αποδείχτηκε μια φορά ακόμη, κατά τον αποχαιρετισμό της…  Στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο, αν και πολλοί ήταν αυτοί, που λόγω του ξαφνικού, δεν πληροφορήθηκαν το άσχημο μαντάτο, για να βρεθούν στο τελευταίο αντίο.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε και η ανάμνηση της καλοσύνης της, θ’ αποτελέσει το βάλσαμο στον πόνο των παιδιών της και των αδερφών της.