Πιάσ’ το αβγό και …κούρευτο

Αλληλοθαυμαζόμενοι και αλληλοσυγχαιρόμενοι, σε πελάγη ευτυχίας, όπως έδειχνε και η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα, η Τζένη και ο Τζώρτζ, ανακοίνωσαν την από κοινού κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Μην φανταστείτε καμιά «κάθοδο των μυρίων», αλλά μια απονενοημένη κίνηση εντυπωσιασμού, κατά πολλούς αναμενόμενη, που φευ κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεν δείχνει να παράγει, καθ’ όσον είναι γνωστό πως με φθαρμένα υλικά δεν κτίζεις, δεν ανακαινίζεις ούτε καν εξωραΐζεις κτίριο!

Κι αν κι η Τζένη και ο Τζώρτζ, που για την οικονομία του χώρου θα τους αποκαλούμε 2G, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «…τα στοιχήματα του περάσματος στο μέλλον απαιτούν άλματα…», λυπάμαι που θα τους στενοχωρήσω, αλλά σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία για τα …άλματά της, απαιτεί ταχύτητες τουλάχιστον 4G.

Παρασυρμένοι, ωστόσο, από τις λογοτεχνικές τους αναζητήσεις και …βυθισμένοι «στο κοινό τους όραμα», όπως οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους ομολογούν, μας κάνουν κοινωνούς της πρόθεσής τους «… να αποτελέσουν την δυνατή αιχμή του δόρατος που θα φέρει την νίκη στην ιστορία του τόπου μας»!!!

«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», όπως σημείωνε και ο Λουΐτζι Πιραντέλλο.

Πλην όμως μια απορία την έχω: κι άντε να δεχθούμε πως «η αιχμή του δόρατος» είναι δυνατή και …κοφτερή!  Άμα το …κοντάρι του δόρατος είναι …ανύπαρκτο και αόρατο, πως στο καλό να την χρησιμοποιήσεις αυτή την έρμη την αιχμή;

Πάντως για να μην αδικήσουμε τα 2G, μια απόπειρα να μας εξηγήσουν τι εννοούν, την κάνουν στην ανακοίνωσή τους, όπου και σημειώνουν πως «…επειδή πιστεύουμε, και από την αυτοδιοικητική πορεία όλων μας επιβεβαιώνεται ότι το όραμα είναι κοινό, είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό μας στόχο: να είναι η Άρτα μας έτοιμη στο ραντεβού με την Ιστορία»!!!

Πιάσ’ το αβγό και …κούρευτο, όπως λέει κι ο σοφός λαός μας!

Χ.