Ουτιδανοί φύλακες της …έδρας!!!

Είναι αποκαρδιωτικό να διαπιστώνεις, σε καθημερινή πλέον βάση, ότι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, που μεταλαμπάδευσε στην οικουμένη ιδέες και δίδαξε πολιτισμό, είναι πλέον έρμαιο ουτιδανών, οι οποίοι επαίρονται ασύστολα για την κουτοπονηρία τους, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια στο ναό της δημοκρατίας που είναι η Βουλή.

Χασκογελώντας χαιρέκακα και περιπαικτικά οι μεν «απειλούν» με την πρακτική της …γκαζόζας, την ίδια στιγμή που οι δε σκαρφίζονται βλάβες του αυτοκινήτου τους για να καθυστερήσουν με την υλοποίηση της δέσμευσής τους ότι «θα …παραδώσουν την έδρα τους»!

Κι αν κι είναι για γέλια όλη αυτή κατάσταση, αλλά και υλικό για μια επιτυχημένη επιθεώρηση, δυστυχώς, αποτελεί όνειδος για την χώρα και τους πολίτες της, που ενώ βιώνουν με όλες τις συνέπειές της την οικονομική, δημογραφική και αξιακή κρίση, έχουν ταυτόχρονα την ατυχία, να παρακολουθούν ανήμποροι την κατάπτωση του εθνικού κοινοβουλίου, που γίνεται βορά στις διαθέσεις φιλοτομαριστών και εγωμανών πολιτικάντηδων, που δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους και να διαφυλάξουν για όσο περισσότερο καιρό μπορούν την …έδρα τους.

Κι όσοι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η …γκαζόζα ανταγωνίζεται την …πορτοκαλάδα, άντε και την κόκα κόλα, βλέπουμε ότι μπορεί εξίσου καλά να ανταγωνιστεί και το Σύνταγμα αλλά και τον Κανονισμό της Βουλής!

Τι κι αν οι αφελείς πιστεύουμε πως η Βουλή εκφράζει την λαϊκή κυριαρχία, αφού αναδεικνύεται με την ψήφο των ελλήνων πολιτών κι είναι ένα συλλογικό πολιτικό όργανο που αντιπροσωπεύει τον λαό!

Δυστυχώς πλανόμαστε πλάνην οικτράν, καθόσον πλέον εκφράζει τους βουλευτές και την …έδρα τους!

Και με την ευκαιρία ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η περιβόητη έδρα , στην ποδιά της οποίας σφάζονται παλικάρια, αλλά και κόμματα.

Η έδρα είναι ουσιαστικό, θηλυκό και σημαίνει!

κάθισμα, θέση, βάση

-το γραφείο του δασκάλου στη σχολική αίθουσα

-το επίκεντρο

– (βουλή) η κατοχή της βουλευτικής ιδιότητας

-Αγία Έδρα: το Βατικανό

-(ανατομία): (ανθρώπινο σώμα) ο πρωκτός

Χμ!!!

Ίσως έτσι να εξηγείται, γιατί όλοι οι ουτιδανοί, προφυλάσσουν τόσο σθεναρά την …έδρα τους!!!

Χ.