Δεν κάνουν όλες οι μέλισσες μέλι…

Σε δοκιμασία θέτουν βασικές από τις αισθήσεις μας, οι υποψήφιοι που στις μέρες μας, λες και είναι συνεννοημένοι, μας κάνουν κοινωνούς της προσπάθειάς τους να μας οδηγήσουν «πέρα από τ΄αυλάκι»!

Με αφορμή τις ιδρυτικές, ή δεν ξέρω τι άλλο, ανακοινώσεις των συνδυασμών τους, έχουν βαλθεί να θολώσουν την όρασή μας και να …πονέσουν τα αυτιά μας, με τα όσα λένε και γράφουν!

«Ξύλινες» εκφράσεις βγαλμένες από το παρελθόν, διανθισμένες με ανούσια λογοτεχνικά ευφυολογήματα, που ουδόλως αγγίζουν τον μέσο πολίτη, πρωταγωνιστούν στο επικοινωνιακό(;) γαϊτανάκι που έχουν στήσει.

Μυρηκάζοντας θέσεις και φράσεις, προηγούμενων «σωτήρων», χωρίς να έχουν δόση ρεαλισμού, ή της πραγματικότητας και της καθημερινότητας που βιώνει ο πολίτης – δημότης, θεωρούν ότι εκπέμπουν γοητευτικά και σαγηνευτικά μηνύματα, που θα μας οδηγήσουν σαν πρόβατα στην …στρούγκα τους!

Πλαισιωμένοι από «κολλητούς» αυλοκόλακες, πολλοί εκ των οποίων παριστάνουν τους αυτόκλητους και αυτοδίδακτους επικοινωνιολόγους(!), ως άλλοι γαλάτες δρυϊδες αυτοσχεδιάζουν καθημερινά πιστεύοντας ότι στο τέλος θα επιτύχουν την συνταγή με τον …μαγικό ζωμό, με την οποία θα υφαρπάξουν την ψήφο μας.

Προφανώς ή πολύ μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους, ή πολύ υποτιμούν τον συνδημότη και την νοημοσύνη του!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Α και το Ω μιας πετυχημένης προεκλογικής εκστρατείας είναι «ο υποψήφιος να μιλά ανοιχτά, διότι έτσι χτίζει εμπιστοσύνη, που θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει πιο αποτελεσματικός και ισχυρός πρεσβευτής της αλλαγής. Καλύτερα να είναι γνωστός ως κάποιος που επικοινωνεί με ειλικρινή, έντιμο και άμεσο τρόπο, γιατί έτσι θα είναι μακράν πιο αποτελεσματικός εάν λέει τα πράγματα ως έχουν, αντί να «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του» και να είναι διφορούμενος».

Όσο λοιπόν, γρηγορότερα αντιληφθούν οι «σωτήρες» μας το νόημα της λαϊκής ρήσης «δεν κάνουν όλες οι μέλισσες μέλι», τόσο ταχύτερα θα μας απαλλάξουν από το μαρτύριο στο οποίο μας υποβάλουν, μην τυχόν και στο τέλος κατορθώσει και ο δημότης να ξεχωρίσει «τους αμνούς από τα ερίφια»!!!

Χ.