Κύρκος: Εμείς δε γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου

Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει ο ευρωβουλευτής

Στη συζήτηση για την επόμενη μέρα, οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν, τόσο λόγω της κυβερνητικής τους εμπειρίας όσο και γιατί τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος δεν μπορεί κανένα κόμμα να τις κάνει μόνο του: αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Ενόψει των ευρωεκλογών τονίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι «θα ήθελα να ενισχύσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Ποταμιού να έχει ισχυρή παρουσία και στην επόμενη Ευρωβουλή».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει ότι «αν έρθει όπως έχει συμφωνηθεί», το Ποτάμι θα την ψηφίσει, αλλά -διευκρινίζει- δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλωστε «δεν γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου».

Άρτι αφιχθείς από την Τουρκία, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κύρκος σημειώνει ότι η γειτονική χώρα ζει στον παλμό των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο ενόψει των οποίων «προμηνύεται πόλωση» και επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με την πλήρη διακοπή των διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ γιατί κάτι τέτοιο «θα στερούσε ένα εργαλείο παρέμβασης» της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική» την τριμερή συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, την οποία μάλιστα πρέπει να εμβαθύνουμε, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί όπως τονίζει, «δεν έχει αποτρεπτική ισχύ έναντι της τουρκικής επιθετικότητας».

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης στο Πρακτορείο, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού θεωρεί ότι «ο γαλλογερμανικός άξονας δεν μπόρεσε να σπρώξει την Ευρώπη προς τα εμπρός με ευθύνη κυρίαρχα της Μέρκελ», επίσης ότι η Ακροδεξιά στη Γαλλία θα ενισχυθεί και ότι η Ευρώπη θα υποστεί «ισχυρό κλυδωνισμό» πριν αρθρώσει ξανά λόγο αποδεκτό από τους πολίτες.