Θαύμα, θαύμα!!!

Μολονότι, τις ημέρες αυτές που διανύουμε, πολύς κόσμος «κινήθηκε» στα καταστήματα της πόλης μας και δη σ’ εκείνα που παρείχαν κάθε είδους διασκέδαση, παραδόξως η συμπαθής τάξη των υποψηφίων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έλαμψε δια της απουσίας της.

Μια υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα με ασφάλεια επιμένω εγώ, είναι πως οι άνθρωποι, επέλεξαν να δώσουν το βάρος στις οικογενειακές τους στιγμές, όπως άλλωστε επιβάλλει και το πνεύμα των ημερών.

Άλλωστε τι καθοδηγητές θα ήταν, αν δεν μας έδειχναν το σωστό δρόμο με το φωτεινό παράδειγμά τους!

Βέβαια, τι κι αν οι κακοπροαίρετοι σχολίαζαν την απουσία έως και εξαφάνισή τους, αποδίδοντάς την «στα καβούρια που έχουν στις τσέπες» και που δεν τους επέτρεπε να προβούν σε ανεπιθύμητα έξοδα κερνώντας εχθρούς και φίλους δήθεν λόγω των ημερών, στην ουσία για να ανανεώσουν κάποιες «φιλίες» και να υπενθυμίσουν στον ανυποψίαστο πολίτη ότι «είναι παρόντες και μεθαύριο θα τον χρειαστούν»!

Αυτά είναι διαδόσεις, μη σας πω κιόλας των …κουμουνιστών!!!

Τώρα, αν μεθαύριο που θα τον χρειαστούν τον πολίτη …για το βόλι του, αν κι αυτός τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, τι να κάνουμε;

Όπως λένε και στο χωριό μου «ότι κάνεις, πάθεις, καρδιά μη σε πονέσει»!!!

Πάντως όπως και νάχει εμείς μπορούμε με ανακούφιση να φωνάξουμε «θαύμα, θαύμα…» αφού έστω κι έτσι καταφέραμε να τους …αποφύγουμε!

Χ.