Δ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: Θα μας δοθεί ένα μεγάλο όπλο για να ξεπεράσουμε την κρίση

 

|

Το Σεπτέμβριο 2018αναγκάστηκα να πάω εγώ ο ίδιος πόρτα-πόρτα για να πίσω τους συναδέλφους μου για τη σημαντικότητα του προγράμματος

 

 

 

 

 

 

 

Φτάνουμε στο τέλος μιας προσπάθειας, η οποία μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα, για τον εμπορικό κόσμο της Άρτας. Μιας προσπάθειας, για την οποία όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, την έκανε γνωστή, μπορεί και να λοιδορήθηκε… Όμως δεν το έβαλε κάτω και σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποτέλεσμα, για το οποίο εκλήθη να μιλήσει στην «Γ»…

 

•Μπορούμε στην Άρτα, να μιλάμε για νέα εποχή στον εμπορικό κόσμο, μετά την δρομολόγηση του open mall;

Μπορούμε να πούμε ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα με την υποβολή της πρότασης στις 30 Νοεμβρίου 2018 και αυτή την ημερομηνία μετά από χρόνια θα την θυμούνται οι συνάδελφοι σαν ορόσημο για το νέο ξεκίνημα στον εμπορικό κόσμο αλλά και γενικότερα η πόλη.

 Είναι σαν να φτιάχνουμε από την αρχή το σαλόνι του σπιτιού μας όχι μόνο για να δεχτούμε τους φίλους μας ή να κάνουμε ανακαίνιση στο κατάστημα μας για να δεχτούμε πελάτες, αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε και μεις ζεστά και όμορφα στους χώρους μας Θα μας δοθεί ένα μεγάλο όπλο για να ξεπεράσουμε τις εποχές κρίσης και να βάλουμε τις αναπτυξιακές μας βάσεις .

 

•Μπορείτε να θυμηθείτε την σημαντικότερη δυσκολία, που βρήκατε μπροστά σας, απ’ την ώρα που λάβατε την πρώτη απόφαση να διερευνήσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας open mall στην Άρτα;

Μην κοιτάτε που τους τελευταίους 3 μήνες όλα τα ΜΜΕ λένε και γράφουν, οι Δημοτικές αρχές οι Εμπορικοί σύλλογοι , τα Επιμελητήρια και οι έμποροι συζητάνε με ενδιαφέρων  για το OPEN MALL….!!! Όταν πριν 3 χρόνια έδωσα ένα πρώτο σχέδιο στον Αντιπεριφεριάρχη κ. Βασίλη Ψαθά (τότε γινόταν η υποβολή με την περιφέρεια) ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε από περιέργεια για να ρωτήσει τι είναι αυτό. Τον Σεπτέμβριο του 2017 μαθαίνοντας ότι πρόκειται να βγει ξανά το πρόγραμμα   σε συνεργασία με τους Δήμους ενημέρωσα για πρώτη φορά τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, που στο πρώτο άκουσμα με πέρασε αν όχι για τρελό σίγουρα για ονειροπόλο που είχα το «θράσος» να αναφέρω συνεργασία συνδικαλιστικού οργάνου σε ΕΣΠΑ μαζί με την Δήμο. 

Τελικά κατάφερα τον Φεβρουάριο 2018 να κλείσω ραντεβού με την κυρία Ευγενία Φωτονιάτα ,Ειδική Γραμματέα Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ ,στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και υπεύθυνη για το OPEN MALL και να πάω με τον Δήμαρχο για να πιστεί από πρώτο χέρι. Πιστεύω ότι τελικά μέχρι και σήμερα αν και έχει κατανοήσει τη σημαντικότητα του έργου και αυτό φάνηκε από την καλή συνεργασία και το καλό αποτέλεσμα , σίγουρα δεν μπορεί να ‘’δεχτεί’’ ότι η πρόσκληση ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως για ότι κάνει για το πρόγραμμα ο Δήμος πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και το αντίστροφο.

 

•Βεβαίως θα υπάρχουν και παράγοντες του τόπου, που αντιμετώπισαν με δυσπιστία για να μην πούμε χλεύασαν στην προσπάθεια;

  Δυστυχώς αυτοί οι παράγοντες του τόπου όπως τους ονομάσατε είναι πολιτευτές και  στο στενό κομματικό τους  περιβάλλον νομίζουν ότι κάθε  ενέργεια που γίνετε σε μια πόλη πρέπει να έχει κομματικό και συμφεροντολογικό χαρακτήρα . Δεν χλεύασαν απλά την προσπάθεια αλλά την σαμποτάρισαν σκορπώντας ψευδείς πληροφορίες για το πρόγραμμα  ‘’τρομοκρατώντας’’  τους συναδέλφους . Το Σεπτέμβριο 2018 αναγκάστηκα να πάω εγώ ο ίδιος πόρτα-πόρτα για να πίσω τους συναδέλφους μου για τη σημαντικότητα του προγράμματος .

 

•Τι θα μπορούσατε να πείτε,  σ’ όλους αυτούς τώρα…

  Δεν πρόκειται να χαλάσω την ψυχική μου διάθεση αλλά και την ικανοποίηση που έχω μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του OPEN MALL για να απαντήσω σε όλους αυτούς . Εξάλλου εκλογές έρχονται και ο Αρτινός λαός θα τους απαντήσει-τιμωρήσει στις κάλπες .

 

•Και τι ζητάτε απ’ την τοπική κοινωνία, στον δρόμο προς την υλοποίησης, μιας σπουδαίας ιδέας;

  Καταρχήν πρέπει να ευχαριστήσω τους συναδερφους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για την βοήθεια  , τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας για την οικονομική στήριξη της προσπάθειας , τον εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό Γιάννη Αγγέλη. Η τοπική κοινωνία πρέπει κατανοήσει ότι τα έργα ανάπτυξης της πόλης μας δεν έχουν κομματικό χρώμα και οι συνεργασίες όλων των φορέων είναι απαραίτητες . Πρέπει να αγκαλιαστεί η προσπάθεια αυτή και ο καθένας από οποιαδήποτε θέση έχει στην τοπική κοινωνία να βοηθήσει .

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν και άνθρωποι φορέων που τους ενδιαφέρει ουσιαστικά η πόλη τους χωρίς να έχουν σκοπό να γίνουν Βουλευτές , Αντιπεριφεριάρχες , Δήμαρχοι !!!