ΑΝΤΡ. ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ: Να δούμε τις σχέσεις των ανθρώπων, τη ζωή μας αλλά και την αυτογνωσία μας

Το «Αόρατο Φάσμα» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο καλεί τον αναγνώστη να συμμετέχει στο ταξίδι της έρευνας, της δράσης, του μυστηρίου και των έντονων συναισθημάτων.

 

 

Από μικρή στο γράψιμο, μια διάκριση η επιλογή της, για την Βουλή των Εφήβων και σε νεαρή ηλικία, μας συστήνεται ως συγγραφέας, με το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα «ΑΟΡΑΤΟ ΦΑΣΜΑ», που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις «ΔΥΑΣ» και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί και στο κοινό της Άρτας.

Ο λόγος για την 28χρονη Αντριάνα Ξυλογιάννη, με καταγωγή απ’ την Φιλοθέη, που παράλληλα με την εργασία της γράφει και όλα δείχνουν πως σύντομα, θα είναι μιας απ’ τις συγγραφείς, που θα συζητάει ιδιαίτερα το αναγνωστικό κοινό.

 

xilogiani-andriana-00-a

 

Της ζητήσαμε, να έχουμε μια σύντομη συζήτηση, για να προϊδεάσουμε το αναγνωστικό κοινό, σε σχέση με αυτό που έρχεται, αλλά και την εκδήλωση παρουσίασης που προβλέπεται να γίνει στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ…

-Ξαφνικά, προέκυψε η ανάγκη έκφρασης, μέσω του μυθιστορήματος;

Από την εφηβική ηλικία αντιλήφθηκα την αγάπη μου για τον γραπτό λόγο καθώς και το μικρόβιο της συγγραφής. Μάλιστα ,στην ηλικία των δεκαεφτά ετών, επιλέχθηκα ως έφηβη Βουλευτής με μια έκθεση που έγραψα η ίδια και αφορούσε ένα μείζον θέμα της πόλης που ζω.

-Και το καινούργιο που φέρνεις;

Δυνατό μου σημείο είναι η μεγάλη προσοχή που δίνω στην εύρεση ιδεών ώστε το περιεχόμενο του βιβλίου μου να συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις του αναγνώστη. Η συγγραφή του έργου έγινε από εμένα με μεγάλη αγάπη για τον γραπτό λόγο ο οποίος σε ταξιδεύει στις ζωές των συνανθρώπων μας οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντίθετοι με τα πιστεύω τους, ξεπερνώντας τα όρια τους.

– Γιατί το συγκεκριμένο θέμα;

Η επιλογή του θέματος του έργου μου προέρχεται καθαρά από την αγάπη που έχω για τις αστυνομικές ιστορίες. Ελπίζω κι εύχομαι ο αναγνώστης να ταξιδέψει κυριολεκτικά, όπως ταξίδεψα κι εγώ γράφοντας το. Είναι ένα αστυνομικό βιβλίο που περνάει πολλά μηνύματα για τις σχέσεις των ανθρώπων, τη ζωή μας αλλά και την αυτογνωσία μας . Το Αόρατο Φάσμα  είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που η πλοκή του μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω και να ψυχογραφήσω τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία, να περιγράψω τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, την επίδραση που έχουν οι φόνοι στη ζωή τους και κυρίως, να δείξω ότι ο κόσμος ισορροπεί και η δικαιοσύνη απονέμεται με τρόπους που δεν είναι πάντα οι αναμενόμενοι , κάποιες φορές μάλιστα δεν μας είναι καν αντιληπτοίΓενικά, δε θα έλεγα ότι επιθυμώ να «περάσω» κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα.

-Για να μπούμε λίγο στο νόημα… Να εξερευνήσουμε την συγγραφέα μέσα στο γραπτό κείμενο και να προσεγγίσουμε το «αόρατο φάσμα»…

Πιστεύω ότι στη λογοτεχνία ο δημιουργός μοιράζεται τις σκέψεις, τα συναισθήματα  και τους προβληματισμούς του με τον αναγνώστη και πρέπει να του αφήνει το περιθώριο να συμφωνήσει, να διαφωνήσει, να ταυτιστεί  όσο και όπου επιθυμεί εκείνος.  Στο Αόρατο Φάσμα θέλησα να παρουσιάσω τη βαθιά μου πεποίθηση ότι υπάρχει ισορροπία και δικαιοσύνη στον κόσμο που ζούμε, απλά κάποιες φορές  έρχεται με απρόβλεπτους τρόπους.Σ’ αυτό το βιβλίο γινόταν κάτι μαγικό. Εγώ ήμουν, σίγουρα, η δημιουργός του, εγώ καθοδηγούσα την γραφή του, τουλάχιστον στην αρχή. Από κάποια στιγμή και μετά οι ρόλοι μας αντιστράφηκαν. Το ίδιο το κείμενο καθόριζε εμένα, εκείνο με είχε πιάσει από το χέρι και με έκανε να ζω όλη την ένταση των στιγμών του βιβλίου μου. Μια νέα, όμορφη γυναίκα,η οποία ανήκει στο δυναμικό της αστυνομίας παλεύει για τις ισορροπίες της, έπειτα από τον πρόσφατη μετάθεση της σε πόλη της βόρειας Ελλάδας , που έμοιαζε να την επιζητά σαν εξιλέωση. Μέσω της εργασίας της οδηγείται σε μια μυστηριώδη εξαφάνιση πίσω από την οποία κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό. Η μοίρα, που βαστά την τύχη των ανθρώπων στα χέρια της, θα την καθοδηγήσει να αναζητήσει, μέσα από μια ιστορία που ξεδιπλώνει το κουβάρι της και που γεννά ερωτηματικά και απορίες, παρελθόντος που μοιάζει καλά κρυμμένο. Άραγε, συντονίστηκε ο χρόνος, για να βγουν στο φως θαμμένα μυστικά ή μήπως κάποιος συνωμότησε με τη μοίρα για να αποδοθεί δικαιοσύνη; Στο αστυνομικό είδος έχουμε τις δυσκολίες των γρίφων, πως δηλαδή πρέπει να παρουσιάσουμε την πλοκή ώστε ο αναγνώστης να μην ανακαλύψει τον «κακό» της ιστορίας αλλά να βρίσκεται σε μια διαρκή έξαψη, ένταση και αγωνία για τη λύση του μυστηρίου.

Στο Αόρατο Φάσμα συναντούμε σε παράλληλη εξέλιξη το αστυνομικό αλλά και το αισθηματικό στοιχείο. Μου άρεσε η ιδέα να γράψω μια ιστορία που θα διαδραματίζεται σε συγκεκριμένη πόλη της βόρειας Ελλάδας περιγράφοντας μια μυστηριώδη εξαφάνιση και τις έρευνες γύρω από αυτή. Επίσης συνέδεσα την υπόθεση στην πόλη της βόρειας Ελλάδας , με τις υποθέσεις έντεκα φόνων στην Αθήνα, όπου και καταλήγει το μυθιστόρημα .Το «Αόρατο Φάσμα» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο καλεί τον αναγνώστη να συμμετέχει στο ταξίδι της έρευνας, της δράσης, του μυστηρίου και των έντονων συναισθημάτων. Άραγε είναι ικανή η μοναδική εφευρετικότητα της Δανάης, για να λύσει το μυστήριο που καλύπτει σαν μαύρο πέπλο την εξαφάνιση της νεαρής γυναίκας ;Η επαγγελματική της διορατικότητα θα την βοηθήσει; Τα μυστικά δεν μένουν κρυφά για πολύ. Υπάρχει ένα σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή. Αρκετοί γνωρίζουν το παιχνίδι του Νόμου, το οποίο μοιάζει με παζλ και για να ενωθούν τα κομμάτια του χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει την Δανάη και αυτός είναι ο δολοφόνος! Όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίων της, η θαρραλέα εγκληματολόγος Δανάη, θα ενώσει κάθε κομμάτι του παζλ της μυστηριώδους εξαφάνισης και θα φέρει στο φως ένοχα μυστικά, αποδίδοντας δικαιοσύνη. Μυστικά που αποκαλύπτονται και ανατρέπουν τις ισορροπίες, για να αποδώσουν στο τέλος την δικαιοσύνη που η πρωταγωνίστρια αναζητά.

 

xilogianni-exofilo-00-a