Επιχειρούμε την αναβάθμιση, υπέρ των επιχειρήσεων…

|

Ευτυχής συγκυρία, που στην διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, τη θέση αυτή ανέλαβε ο Απόστολος Πλατσούκας, ο οποίος στους λίγους μήνες που έχει την ευθύνη του ΓΕΜΗ, έχει κάνει ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις…

 

 

 

Για πρώτη φορά και στην διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, ορίζεται μέλος του ΔΣ, ως υπεύθυνος για την λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, που σημαίνει ότι στόχος της απόφασης αυτής, είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, άρα και την πρόοδό τους…

Ευτυχής συγκυρία, που στην διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, τη θέση αυτή ανέλαβε ο Απόστολος Πλατσούκας, ο οποίος στους λίγους μήνες που έχει την ευθύνη του ΓΕΜΗ, έχει κάνει ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις. Μπορεί να καταγραφεί θετικό γεγονός, η συμμετοχή του, σε όλες τις συνεδριάσεις αρμόδιας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Μάλιστα η συνεργασία του, με την προϊσταμένη της Κεντρικής Υπηρεσίας κα Νατάσα Ξαρχά, είναι άριστη.

Μεγάλη και σύνθετη, η ευθύνη που ανέλαβε, επισημαίνει στον Απόστολο Πλατσούκα η «Γ» και η απάντησή του, χωρίς δεύτερη σκέψη: «Όταν αποφασίσαμε να εισέλθουμε στην διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, ως Επιμελητηριακή Αλλαγή, η συμφωνία μας ήθελε να εργαστούμε όλοι σκληρά, για να δώσουμε το κάτι παραπάνω, υπέρ όλων των επιχειρήσεων. Οπότε κάθε αρμοδιότητα, όσο σύνθετη κι αν είναι, θα πρέπει να την αναλάβουμε και να κάνουμε τα πάντα, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι δομές του Επιμελητηρίου, κατά τον καλύτερο τρόπο».

«Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) είναι η ενιαία κεντρική βάση μητρώου επιχειρήσεων στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα», εξηγεί ο Απόστολος Πλατσούκας και για την δική του αρμοδιότητα, σε επίπεδο νομού, επισημαίνει πως αν και αρχικά προέκυψαν κάποιες δυσκολίες, ωστόσο σήμερα όλα λειτουργούν σωστά, όπως άλλωστε και όλη η δομή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Για την παρουσία του, στις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που ο ίδιος συμμετέχει, ο Απόστολος Πλατσούκας επισημαίνει: «Συμμετέχω σ’ όλες τις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, γιατί θέλω να είμαι πάντα ενημερωμένος και επί πλέον είναι επιβεβλημένο κάθε νέο που αφορά την λειτουργία του ΓΕΜΗ, να εφαρμόζεται χωρίς καμία καθυστέρηση και στην Άρτα».

Σύνθετη η προσπάθεια του Απόστολου Πλατσούκα, ο ίδιος την εξηγεί: «Όταν με την προτροπή του επικεφαλής Δημήτρη Χουλιάρα, συγκροτήσαμε την Επιμελητηριακή Αλλαγή, η συμφωνία μας έλεγε πως όλοι πρέπει να εργαστούμε, για να τα αλλάξουμε όλα, σε σχέση με την λειτουργία του Επιμελητηρίου και αυτό κάνουμε σήμερα. Θεωρώ πως το κάνουμε με επιτυχία και το λέω αυτό, γιατί παρατηρώ και τις κρίσεις των μελών».

 

Ποιός είναι…

Απ’ τους πιό γνωστούς κτηνοτρόφους της Ηπείρου, ο μεγαλύτερος παραγωγός αγελαδινού γάλακτος, στην περιοχή μας, ο νεαρός Απόστολος  Γεωργίου Πλατσούκας, έχει ως πρώτη έγνοια το απόλυτο στην διαδικασία παραγωγής και καθημερινά επιβραβεύεται.
Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διατηρεί βρίσκονται στην Βίγλα και η πρώτη αφορά στην παραγωγή γάλακτος,  το οποίο είναι αντικείμενο αναζήτησης, για πολλές βιομηχανίες της περιοχής και η δεύτερη αφορά την πτηνοτροφία με μεγάλη παραγωγή κι αυτή. Παράλληλα διατηρεί κι ένα μεγάλο πάρκο φωτοβολταϊκών, ως ενισχυτικό της όλης επιχει ρηματικής του προσπάθειας…
Με την συνείδηση των βλάχων (σ.σ. κατάγεται απ’ το Βαθύπεδο Ιωαννίνων), που ζουν για την παραγωγή τους και την απόλυτη επιτυχία της κάθε προσπάθειας που κάνουν, ο Αποστόλης Πλατσούκας, δεν επιθυμεί να δηλώσει πως όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα, είναι αρκετά, αλλά προβληματίζεται και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα των επιχειρήσεων του… Και είναι σίγουρο πως ότι σχεδιάσει, θα το σχεδιάσει σωστά και το αποτέλεσμα, θα αγγίζει το τέλειο…

 

Σε σωστή κατεύθυνση…

Μία εκδοχή της πολύπλευρης δραστηριότητας του Επιμελητηρίου Άρτας, είναι αυτή της σωστής λειτουργίας του ΓΕΜΗ, ή οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες ανάλογες, οι οποίες δημιουργούν τη νέα εικόνα του φορέα που πρέπει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Και φυσικά αυτό είναι υπέρ του τόπου μας…

 

platsoukas-ap-afieroma-00-a