Μίλησε με τους πολίτες και κέρδισε την εκτίμηση όλων…

|

Πολλά τα κέρδη της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα και την Άρτα…

 

 

 

Είναι η εποχή που η πραγματική απλότητα πείθει και παράλληλα η περίοδος που ο πολίτης επιζητάει, έναν πολιτικό που δεν θα δείχνει καλός και φιλικός, μέχρι ν’ αποσπάσει την ψήφο του πολίτη και από κει και μετά, να κάνει τα ακριβώς αντίθετα, απ’ όσα είχε υποσχεθεί…

Αυτή την εντύπωση και για τους περισσότερους σιγουριά, άφησε στην Άρτα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που το πρωί της περασμένης Δευτέρας, περιόδευσε στο κέντρο της πόλης και αντάλλαξε απόψεις με εκατοντάδες πολίτες, χωρίς κανένας απ’ την συνοδεία του, να επιλέγει με ποιόν θα μιλήσει και με ποιόν όχι. Οι πολίτες αυθόρμητα έσπευδαν να του σφίξουν το χέρι και να συζητήσουν μαζί του, για το αν σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχει προοπτική.

Με προσοχή άκουσε όλους τους συνταξιούχους, που όλοι στον ίδιο τόνο του μίλησαν. Ζήτησαν να μην προκύψει καμία άλλη μείωση των συντάξεων… «Δεν αντέχουμε άλλο» είπε μια αγρότισσα και αμέσως ο αρχηγός της ΝΔ, την διαβεβαίωσε πως κατανοεί την αγωνία της, αλλά και την οργή της. Λίγο πιό δίπλα, ηλικιωμένη κυρία, που τον περίμενε μ’ ένα λουλούδι στο χέρι της, τον αγκάλισα και του μετέφερε την απόλυτη πίστη της, πως αυτός δεν θα την διαψεύσει…

Η συνάντηση που είχε με τους νέους της πόλης στο Capital, προσέθεσε ένα ακόμη στοιχείο αισιοδοξίας, καθώς με την στάση του, αλλά και την διάθεση για διάλογο, έδειξε πως ο σύγχρονος πολιτικός δεν είναι αυτός που έχουν στο μυαλό τους πολλοί νέοι, οι οποίοι δηλώνουν με κάθε ευκαιρία πως αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, για να καλέσει όλους τους παριστάμενους να δώσουν το δικό τους παρόν, στην μεγάλη προσπάθεια, της οποίας ο ίδιος ηγείται και αφορά την σωτηρία της χώρας μας.

Λίγο μετά επισκέφτηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου τον υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα θέματα που αφορούν στο νομό και τις προτάσεις, που η περιφέρεια καταθέτει…

Στην κεντρική αγορά, άκουσε πολλά προβλήματα. Η κρίση, τα μαγαζιά που δεν μπαίνει άνθρωπος μέσα, αλλά και η αδυναμία να ανταποκριθούν στις πολλές υποχρεώσεις, που έχει επιβάλλει η υποχρέωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακούγοντας προσεκτικά τον καθένα, διαβεβαίωνε πως αυτά τα προβλήματα της αγοράς, παράλληλα με το συνταξιοδοτικό, είναι αυτά που πρώτα θ’ απασχολήσουν την κυβέρνησή του.

Χρειάστηκε πάνω από μία ώρα, για να φτάσει απ’ την κεντρική πλατεία της Άρτας στην Παρηγορρήτισσα, όπου τον υποδέχτηκε η διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βαρβάρα Παπαδοπούλου. Ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν και το τι πρέπει να γίνει άμεσα, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης και οι αντιδήμαρχοι, για να τον ενημερώσουν για τους στόχους που έχουν τεθεί απ’ την δημοτική αρχή και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Το συσκευαστήριο του Ομίλου Κολιός, ήταν ο επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άρτα, για να φτάσει στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, όπου παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

a1

 

r1

 

 

r2

 

r3

 

r4

 

r5

 

s3

 

r7

 

r9

 

r8