Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα

|

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ, με πρωτοβουλία, του Δήμου Αρταίων και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

 

 

 

 

Συζήτηση – ενημέρωση του εμπορικού κόσμου της Άρτας για την διαδικασία υποβολής της πρότασης στο ΕΣΠΑ, καθώς και τα οφέλη από την λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ, με πρωτοβουλία , του Δήμου Αρταίων και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που ξέδωσαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, το Open Mall είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους/Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη. Η πρόταση θα υποβληθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ) και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αρταίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς της πόλης, την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και την δημιουργία αγοράς που να συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα με την ψυχαγωγία. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται με 1.500.000 ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ.

Βάσει των αξόνων του προγράμματος, ο Δήμος Αρταίων προβλέπεται να αναβαθμίσει το δημόσιο χώρο, να προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας και στις ενέργειες για την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης και ενέργειας ωρίμανσης, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος θα προβεί στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής, καθώς και στην προβολή και προώθηση αυτής.

Η φωτογραφία είναι απ’ την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος για το OPENMALL, που έγινε με την παρουσία της ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ Ευγενίας Φωτονιάτα.

gnomi-vin-site-11-q

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ…

Είναι επιβεβλημένο, ν’ αναγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος κάποιων παραγόντων της πόλης, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν μιμητές τους… Έτσι τώρα που η ιδέα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα, για την δημιουργία του «open mall» στην Άρτα, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, θα πρέπει να θυμίσουμε πως όταν ο ίδιος ανακοίνωσε, αυτή την ιδέα μέσω της «Γ», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αμφισβήτησαν την σοβαρότητά της και ακόμη κάποιοι που επιχείρησαν να χλευάσουν την όλη προσπάθεια…

Ακόμη και άνθρωποι της δημοτικής αρχής, εκείνη την εποχή, αμφισβητούσαν την πρωτοβουλία, αλλά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, πατούσε σε στέρεες βάσεις, μιας και πριν προβεί στην πρώτη ανακοίνωση, είχε συζητήσει το όλο θέμα, με την γενική γραμματέα του ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα, η οποία μάλιστα τον προέτρεψε ν’ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Χρειάστηκε να κάνει δεκάδες ταξίδια στην Αθήνα, προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση, αλλά και στην Άρτα, να κάνει δεκάδες συναντήσεις, προκειμένου να πείσει όλους τους εμπλεκόμενους, για την αναγκαιότητα της συνεργασίας, η οποία με φόντο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θ’ αναβαθμίσει την αγορά της Άρτας, για την οποία «δεν θα κομίσουμε γλαύκα εις Αθήνας», να πούμε ότι βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης και κάτι πρέπει να γίνει.

Όμως στην Άρτα, συμβαίνουν πράγματα και πέραν της λογικής. Νάτος και ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, να επαίρεται για μια προσπάθειά, στην οποία η συνεισφορά του, έγκειται στο ότι απλώς συμφώνησε…