ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ…

|

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι – Είχαν συνάντηση και με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη

 

 

 

 

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και συνεχίζονται και σήμερα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο παράρτημα της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αμβροσιάδης» στα όρια των νομών Αρτας – Αιτωλοακαρνανίας.

Οι περίπου 35 εργαζόμενοι στο σφαγείο της επιχείρησης, που εδρεύει κοντά στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, απεργούν ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών την εβδομάδα. Ζητούν επίσης την ανάκληση των 16 απολύσεων εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, μετά την άρνησή τους να υποχωρήσουν μπροστά στα σχέδιά της. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση με την εργοδοσία.

Ανακοίνωση

«Στις επιχειρήσεις ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ στην Άρτα, προχώρησαν σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των μισών σχεδόν εργαζομένων , που με βάση το άρθρο 14, του 1264, δεν μπορούν να απολυθούν εκτός των άλλων και σαν ιδρυτικά μέλη του σωματείου», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις εν λόγω επιχειρήσεις, που έχουν ως έδρα το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι την τελική δικαίωση, μιας και όπως υποστηρίζουν «η εργοδοσία απαιτεί νέες ατομικές συμβάσεις, με 2 ημέρες εργασίας τη βδομάδα, άντε το πολύ 3, να τους φωνάζει όποτε και όταν θέλει για δουλειά. Τόσο κοστολογούν τη ζωή του εργάτη και της εργάτριας, 150 έως 200 ευρώ μηνιάτικο, που αν προσθέσεις τα μηνιάτικα όλων των εργαζομένων, για αυτούς είναι λιγότερα από αυτά που ξοδεύουν σε ένα μόνο βράδυ της ζωής τους».

Οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωσή τους, περιγράφουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζουν: «Δεν υπολόγισαν βέβαια οι επιχειρηματίες, ότι απέναντι τους ορθώθηκε ένα μέτωπο αγώνα από το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης στο παράρτημα Μενιδίου, από τα ταξικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας, την Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, και προς το παρόν προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ο δύσκολος δρόμος του αγώνα είναι «παιχνιδάκι» μπροστά στο Γολγοθά που στήνουν για την εργατική τάξη. Καιρός να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι ούτε ακάνθινο στεφάνι θα βάλουμε ούτε τη σταύρωση βωμό της νέας ανάπτυξής των κερδών τους θα δεχτούμε. Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στις επιχειρήσεις Αμβροσιάδη, σε κάθε παραγωγική μονάδα και σημείο διανομής των προϊόντων της, αλλά και κάθε συνάδελφο του κλάδου να στηρίξει τον αγώνα μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή, να μη σκύψει το κεφάλι. Να ακολουθήσει το δρόμο της οργανωμένης πάλης και του αγώνα, με κριτήριο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Το ΚΚΕ

Στο μεταξύ με τους εργαζόμενους συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Μωραΐτηςσυνομίλησε με τους εργαζόμενους που περιφρουρούν την απεργία τους και τους εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους για δουλειά με δικαιώματα, ανάκληση των απολύσεων. Επιπλέον, τους κάλεσε να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να κάμψει τις κινητοποιήσεις τους μέσω της απόλυσης πρωτοπόρων εργατών.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους είπαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.