Η κουλτούρα των συναινέσεων

|

Από θέση αρχής, ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης νόμου που εισάγει την απλή αναλογική στην εκλογή των αυτοδιοικητικών αρχών.

 

 

 

Ξεκάθαρη η άποψη – απόφαση, που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Γιώργος Ζάψας (φωτογραφία), για την οποία πρέπει να προσθέσουμε πως είναι αυτή που η εποχή απαιτεί, μιας και περισσότερο απ’ όλα εστιάζει στην «κουλτούρα των συναινέσεων, των συνεργασιών και των συγκλήσεων».

Αναφέρει λοιπόν, ο κ. Ζάψας:

«Απαντάμε θετικά στην πρόκληση της νομοθετικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση. Από θέση αρχής, ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης νόμου που εισάγει την απλή αναλογική στην εκλογή των αυτοδιοικητικών αρχών. Το νέο σύστημα εκλογής θα συμβάλει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και θα ενισχύσει την κουλτούρα των συναινέσεων, των συνεργασιών και των συγκλήσεων. Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα αναδειχθούν από την διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης Ι» και να απαιτήσουμε ο «Κλεισθένης ΙΙ» να είναι περισσότερο τολμηρός».

 

Μίλησε κανένας για την διαφορά ποιότητας;

Μεγάλο ζόρι τραβάει ο Αλέκος. Βλέπει να χάνει τα προνόμια που είχε τόσα χρόνια και τοποθετείται στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με καθαρά πολιτικούς όρους: «Ο αθεόφοβος Σκουρλέτης. Ο Υπουργός που στερείται σοβαρότητας…»

Την ίδια ώρα, στην ίδια συνεδρίαση, ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Γιώργος Ζάψας, τοποθετείται επί του σχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και σημειώνει: «. Το νέο σύστημα εκλογής θα συμβάλει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και θα ενισχύσει την κουλτούρα των συναινέσεων, των συνεργασιών και των συγκλήσεων».

Μίλησε κανένας για την διαφορά ποιότητας στον λόγο και την πρόταση;