Απονομή Βεβαιώσεων LAAS PALSO Μαΐου 2017

|

Μια αγαπημένη ρουτίνα της PALSO, η ετήσια κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

 

 

Παρά τη ασταμάτητη δυνατή βροχή, πλήθος μαθητών με τους γονείς τους συνέρρευσαν στο ξενοδοχείο Βυζαντινό το απόγευμα του Σαββάτου 20/01/2018 για την Απονομή Βεβαιώσεων LAASPALSOΜαΐου 2017.

Πρόκειται για μια αγαπημένη ρουτίνα της PALSO, την ετήσια κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, όπου οι επιτυχόντες μαθητές των εξετάσεων γλωσσομάθειας LAASPALSOπαραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις τους σε έντονα πανηγυρικό κλίμα.

Κατά τον χαιρετισμό – ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Βέκη Αθανασάκη αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη δράση του Συλλόγου των μόλις 31 μελών στην πόλη της Άρτας, και όχι μόνο, τονίζοντας την ακαδημαϊκή, συνδικαλιστική, ψυχαγωγική και κοινωνική παρουσία των ΚΞΓ PALSOΆρτας. Εξακολούθησε εξηγώντας την ασφάλεια που αισθάνονται τα μέλη του Συλλόγου ως μέλη της ΠΟΙΚΞΓ λόγω της διαρκούς ενημέρωσης που λαμβάνουν σχετικά με τη νέα μεθοδολογία, τις πιστοποιήσεις και το ευρύτερο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι μέσα από τη διοργάνωση και παρακολούθηση συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων. Πρόσφατο παράδειγμα, το συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων που φιλοξένησε τον περασμένο Ιούνιο η Κέρκυρα.

Έπίσης, η PALSO είναι ο φορέας διοργάνωσης των εξετάσεων LAASPALSO για τα μικρά επίπεδα, των Βρετανικών εξετάσεων NOCN και LanguageCert, που ήλθαν στην Ελλάδα μετά τον ενδελεχή έλεγχο του νομικού τμήματος της Ομοσπονδίας, για τα μεγαλύτερα επίπεδα. ‘

Η κα Αθανασάκη με περισσή υπερηφάνεια γνωστοποίησε επίσης την επιτυχή διεξαγωγή των πιλοτικών εξετάσεων LAASPALSO – BRAILLE, για υποψηφίους με πρόβλημα όρασης. Το αίτημα της Άρτας διαβιβάστηκε στην Ομοσπονδία, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, και με τη σημαντικότατη συμβολή της κυρίας Γλυκερίας Παππά, προέδρου του παραρτήματος Άρτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, ο Σύλλογος Άρτας κατάφερε να διενεργηθούν οι εξετάσεις σε επίπεδο Α1 στην Άρτα και την Καστοριά ενώ από φέτος με την επιμέλεια της Άρτας πάντα θα διενεργούνται σε όλη την Ελλάδα, εφόσον υπάρξει ανάλογο αίτημα.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για το έργο τους, αφού συνεχάρη τους συναδέλφους για το υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας που παρέχουν στους μαθητές τους, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που ένιωσε για την παρουσία των συναδέλφων των άλλων συλλόγων στην εκδήλωσή, συνεχάρη θερμά τα παιδιά για την επιτυχία τους.

Έπειτα, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τρίπκος παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών, Portfolio, ένα νέο επίτευγμα της PALSO αποκλειστικά για τους μαθητές των ΚΞΓ μελών PALSO.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, η πρόεδρος του Παραρτήματος Άρτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Γλυκερία Παππά, ο γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΚΞΓ Σόλων Ευαγγελόπουλος, οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. PALSOΑιτωλ/νιας, Αχαϊας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων.

Αφού η γεν. γραμματέας PALSOΆρτας Δώρα Παχούλα ολοκλήρωσε την εισαγωγή στην εκδήλωση, συνάδελφοι γλωσσών πλην της Αγγλικής καθώς και γλωσσομαθείς άλλων ειδικοτήτων παρουσίασαν ένα εκπληκτικό projectμε θέμα ‘ Η πρόκληση της πολυγλωσσίας ‘. Έχοντας επιλέξει αποσπάσματα ποιημάτων, γνωμικών, κειμένων προσέφεραν γλωσσικές πινελιές στους παρευρισκομένους μαθητές και το λοιπό ακροατήριο που απόλαυσαν την κάθε στιγμή ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν εικόνες από τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της κάθε χώρας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: Σίτας Ευάγγελος – Ισπανικά, η δικηγόρος Λάμπρη Αγάθη – Ρωσικά, η Μιμηγιάννη Αλεξάνδρα – Ιταλικά, ο δικηγόρος Βαδιβούλης Θεοχάρης – Εβραϊκά, η Τσέτσου Άννα – Γαλλικά, η Παπακώστα Γεωργία – Τουρκικά, ο PedroDaSilva– Πορτογαλικά, η δικηγόρος Κατέρη Δέσποινα – Κινέζικα και η Πατρίτσια Νικολάου – Γερμανικά.

Στη συνέχεια κλήθηκαν οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι και οι καλεσμένοι να απονείμουν τις βεβαιώσεις στα παιδιά καθώς και οι εκπρόσωποι των εκδοτικών οίκων ArcherEditions, BurlingtonBooks, ExpressPublishing, GrivasPublications, MMPublications να απονείμουν τα βιβλία και τα δώρα των κληρώσεων, πράγμα που έκαναν όλοι με απίστευτη χαρά.

Για πρώτη φορά φέτος η PALSO βράβευσε τους επιτυχόντες που κατάφεραν το απόλυτο 100% στις εξετάσεις LAASPALSO. Τον Έπαινο Αριστείας έλαβαν 44 επιτυχόντες σε όλη την Ελλάδα, δυο από τους οποίους στην Άρτα! Στα Ιταλικά Β1 ο Κων/νος Καρακώστας και Αγγλικά Α1 brailleο Χριστόφορος Κολιός που καταχειροκροτήθηκε από το συγκινημένο ακροατήριο και τους συνυποψηφίους του.

Με το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκε καφές στους καλεσμένους στο Βυζαντινό ενώ ακολούθησε επίσημο δείπνο σε κατάστημα της πόλης.

Την επομένη, Κυριακή 21/1, μετά από μια σύντομη ξενάγηση στα μνημεία της Άρτας, τα μέλη της PALSOΆρτας με τους καλεσμένους τους έκοψαν την πίττα στη σκιά του θρυλικού μας γεφυριού.

Ήταν ένα σαββατοκύριακο συνάντησης συναδέλφων, μαθητών, γονέων και φίλων στη μικρή μας Άρτα! Ήταν δυο ακόμη ωραίες εκδηλώσεις της PALSOΆρτας, η οποία επιτυχώς ονομάστηκε ο ‘ομφαλός’ της PALSO!

 

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

2018-palso-00-c

 

2018-palso-00-a