ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Όπως μας έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σ’ όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει διαβαστεί καμία απάντηση, είτε των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, προσωπικά

 

 

 

Η επιστολή του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, με αποδέκτη τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο και δημιούργησε τον ζητούμενο διάλογο, δεν είναι η πρώτη με το ίδιο ύφος και περιεχόμενο! Έχουν φτάσει δεκάδες ανάλογες επιστολές, με απάντηση σε κάθε αίτημα που υποβάλλει ο Δήμος Αρταίων και με πλήρη εξήγηση για το αν το αίτημα γίνεται δεκτό και μπορεί να προχωρήσει ή αν δεν γίνεται δεκτό, για συγκεκριμένους λόγους.

Το λογικό ήταν αυτές οι επιστολές, να διαβάζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για να γνωρίζουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, το τι γίνεται και τι δεν γίνεται… Όπως μας έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σ’ όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει διαβαστεί καμία απάντηση, είτε των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, προσωπικά. Προσωπική ήταν και η τελευταία επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε η “Γ”.

Ερωτηθείς από ενδιαφερόμενο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, για την επιλογή της σιωπής, σε ότι αφορά τα έγγραφα της Περιφέρειας Ηπείρου, απάντησε πως δεν το έχει αποφασίσει ο ίδιος, αλλά ο γενικός γραμματέας του Δήμου. Για ν’ ανοίξει άλλον κύκλο συζητήσεων, σε σχέση με την αυτονομία της λειτουργίας του θεσμού αυτού.

Η παρασπονδία είναι δεδομένη και ιδιαιτέρως σοβαρή. Δεν μπορεί οι δημοτικοί σύμβουλοι, να συζητούν ν’ αποφασίζουν, να ζητούν την υλοποίηση ενός αιτήματος και να μην λαμβάνουν τις πρέπουσες απαντήσεις. Είναι λογικό οι ίδιοι να θεωρούν πως η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν ασχολείται καθόλου με την Άρτα, πράγμα που δεν συμβαίνει. Και μόνο το γεγονός ότι έχει απαντήσει σε όλα τα αιτήματα, δείχνει το αρχικό ενδιαφέρον, το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και ακολούθως όλοι οι δημότες. Αυτό επιβάλλει και η σοβαρή λειτουργία του θεσμού.

Για να φτάσουμε στην επιλογή του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, που διά του εκλεκτού του γενικού γραμματέα, έχει βάλει φραγμό στον διάλογο με την Περιφέρεια Ηπείρου.

-Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η επιλογή;

Η επιεικής απάντηση μπορεί να λέει, πως δείχνει έλλειψη θάρρους για ουσιαστικό διάλογο και η πιό ουσιαστική, να επαναφέρει το θέμα της κουτοπονηρίας στην λειτουργία του δημάρχου και των συνεργατών, θέμα για το οποίο η “Γ”, έχει παρουσιάσει σειρά άρθρων.

Για να φτάσουμε στο ζητούμενο…

-Χωρίς ειλικρινείς προθέσεις, στον θεσμικό διάλογο, μπορεί να προκύψει το ελάχιστο θετικό αποτέλεσμα;

Την απάντηση έδωσε φίλος της στήλης, ο οποίος παρακολουθεί τις δημοτικές εξελίξεις δεκαετίες τώρα και ανέφερε πως τα δήθεν νταηλίκια του δημάρχου Αρταίων, που κάτι θέλει να δείξει στον Καχριμάνη, τα πληρώνει ο τόπος μας.

Και φυσικά δεν είχε άδικο…