ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!

|

Πρέπει ν’ αναμένουμε, πως με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής, αν θα ευαισθητοποιηθεί αρχικά και στην συνέχεια, να κάνει το επιβαλλόμενο. Την δημόσια αυτοκριτική του…

 

 

 

“Από την πλευρά μας, δεν πρόκειται να υπάρξει μελλοντικά άλλη αλληλογραφία καθώς θεωρούμε ότι το θέμα έχει εξαντληθεί και καλυφθεί ήδη”, αναφέρει σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αφού στην επιστολή του με ημερομηνία 17-10-2017 και αριθμό πρωτοκόλλου 114582|902, έχει προβεί σε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του αποδέκτη της εν λόγω επιστολής.

Οι λόγοι που οδήγησαν στον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στην σύνταξη και αποστολή της σκληρής επιστολής, αναφέρονται στην παράγραφο, όπου σημείωνει: “Τα αιτήματα που κατά καιρούς υποβάλλατε, στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξεταστούν, καθώς πέραν της μη διαθεσιμότητας πόρων, τροποποίηση του Εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος, δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο στο στάδιο της αξιολόγησής του και σύμφωνα με τις προτάσεις του Αξιολογητή”.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με επιχειρήματα και στοιχεία, καταρρίπτει και το ελάχιστο επιχείρημα που μπορεί να θέσει για την ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ε.Π. “Ήπειρος 2014 – 2020” και υπενθυμίζει στον κ. Τσιρογιάννη, ότι όλα αυτά του είναι γνωστά, λόγω και της θητείας του στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, προβαίνει σε διαπιστώσεις, οι οποίες δείχνουν τις σκοπιμότητες, που υπηρετεί η επιμονή του, να στέλνει υπομνήματα προς την Περιφέρεια Ηπείρου, τα οποία δεν υπάρχει λόγος να στέλνονται εκεί.

Γράφει χαρακτηριστικά: “Όλα αυτά θεωρούμε ότι σας είναι γνωστά και ειλικρινά απορούμε για την επιμονή σας, να προκαλείτε εντυπώσεις, κυρίως όμως να καλλιεργείτε τοπικιστικές αντιθέσεις, που δεν έχουν σχέση με την σημερινή εποχή και κυρίως με την περιφερειακή διάσταση που έχει και πρέπει να έχει το Ε.Π. Ήπειρος 2014 – 2020”.

Δεν είναι μόνο αυτή η σοβαρή κατηγορία και παράλληλα η διακοπή κάθε συνεργασίας, που περιέχει η επιστολή Καχριμάνη, προς τον δήμαρχο Χρ. Τσιρογιάννη. Εξ ίσου σημαντική είναι και η επιλογή του, να δώσει ευρύτερη διάσταση, στο όλο θέμα, μιας και την επιστολή του αυτή την κοινοποιεί σε μια σειρά παράγοντες, με τους οποίους πρέπει να έχει συνεργασία ο δήμαρχος Αρταίων, αρχίζοντας απ’ την Εθνική Αρχή ΕΣΠΑ, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τους βουλευτές Βασίλη Τσίρκα και Γιώργο Στύλιο, την ΠΕΔ Ηπείρου, την ΕΕΤΑΑ, το Επιμελητήριο Άρτας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά.

 

Ποια συνεργασία;

Δεν είναι μόνο οι εντυπώσεις και τα παραπολιτικά σχόλια, που δημιουργεί το περιεχόμενο της επιστολής του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη… Αν ήταν μόνο αυτό, θα ήταν μικρό το κακό, που προκάλεσε προς τον Δήμο Αρταίων, η αλαζονική και κουτοπόνηρη επιλογή του δημάρχου.

Στην ουσία, με την επιστολή αυτή, αναγγέλλεται το τέλος της όποιας συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον Δήμο Αρταίων και φυσικά οι τελικοί αποδέκτες της μεγάλης ζημιάς, που θα προκύψει, είναι οι πολίτες της Άρτας, που προσμένουν και στην βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, για το καλό του τόπου μας.

Κι ενώ κανένας παρατηρεί τον μηχανισμό του Δήμου Αρταίων, να είναι πολυγραφότατος και να μας ενημερώνει ακόμη και για το βραχιολάκι που φόρεσε ο δήμαρχος, την βραδιά του αλκοτέστ, για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

-Ένοχη σιωπή;

Δεν μπορούμε εμείς ν’ απαντήσουμε και πρέπει ν’ αναμένουμε, πως με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής, αν θα ευαισθητοποιηθεί αρχικά και στην συνέχεια, να κάνει το επιβαλλόμενο. Την δημόσια αυτοκριτική του…