Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί, στον Δήμο Ζηρού!

Ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής…

 

 

Όπως ακριβώς τις είχαμε προβλέψει τις εξελίξεις… Με τις αβάντες του αντιδημάρχου του Δήμου Ζηρού, αλλά και του διευθυντή των παιδικών σταθμών του ίδιου Δήμου, οι γόνοι τους που δημιούργησαν τι ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), θα έκαναν “χρυσές” δουλειές, εις βάρος του δημοτικού ΚΔΑΠ. Και η είδηση μαρτυράει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται… Απ’ τα ενενήντα παιδιά που είχε το δημοτικό ΚΔΑΠ, την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει πάνω από δέκα παιδιά και με τα στοιχεία που πληροφορηθήκαμε πως προκύπτουν σήμερα, ο αριθμός των παιδιών που ήδη έχουν φύγει, ξεπερνάει τα τριάντα παιδιά… Που σημαίνει ότι το Δημοτικό ΚΔΑΠ, οδηγείται σε κλείσιμο, με όσα συνεπακόλουθα στο προηγούμενο φύλλο, είχαμε επισημάνει.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής. Γιατί αν υπήρχαν παιδιά που είχαν ενδιαφέρον να εγγραφούν στο δημοτικό ΚΔΑΠ και δεν είχε θέσεις, αυτονόητο είναι πως θα έπρεπε να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό. Όχι όμως να διαλύεται το δημοτικό, για να προκύψει το ιδιωτικό, που ανήκει σε γόνους κορυφαίων παραγόντων του Δήμου Ζηρού. Άλλωστε το δημοτικό ΚΔΑΠ, επιχορηγείται απ’ το ΕΣΠΑ και αν δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό παιδιών, θα κλείσει.

Να θυμηθούμε πως στο δημοτικό ΚΔΑΠ, η λειτουργία του αποδίδει και έσοδα για άλλες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Ζηρού, σε μια εποχή που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες και χρήσιμες αυτές οι δράσεις. Η πληροφορία που είχε η “Γ”, ανέφερε πως κάποια απ’ τα έσοδα του ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού, θα πήγαιναν για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο προγραμματίζει να λειτουργήσει ο Δήμο Ζηρού και μάλιστα έχει διαφημιστεί επαρκώς.

Ορατός λοιπόν ο κίνδυνος, να μπει λουκέτο στο Δημοτικό ΚΔΑΠ, όπως ορατός είναι και ο κίνδυνος να μπει λουκέτο και στην έτερη δομή του Δήμου Ζηρού, που αφορά στο πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”. Αν το λουκέτο έμπαινε, γιατί δεν λειτουργούσε σωστά και υπήρχε ανταγωνιστικό καλύτερο, του οποίου η διαφορά θα είχε αποδειχτεί απ’ την ίδια του την λειτουργία, τότε μπορούσε να πει κανένας, πως πρέπει να προσέχουν όσοι λειτουργούν την εν λόγω κοινωνική δομή. Την στιγμή όμως, που η δομή πάει πολύ καλά και κανένας δεν δηλώνει ότι έχει το παραμικρό πρόβλημα, οι διαρροές που προκύπτουν και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του, προκύπτουν εξ αιτίας των δημοτικών παρεμβάσεων.

-Θα θυσιάσει την λειτουργία μιας κοινωνικής δομής του Δήμου, για την ευημερία γόνων συνεργατών του, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής;

Το ερώτημα θέτουν πολλοί αναγνώστες απ’ την Φιλιππιάδα, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, μετά τα όσα αποκάλυψε η “Γ”. Το ίδιο ερώτημα, θέτουμε κι εμείς, αν και γνωρίζουμε πως ο κύριος δήμαρχος δεν πρόκειται να απαντήσει.

Όμως την απάντηση, την δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ένας εκ των οποίων μας έλεγε πως αν ο δήμαρχος δεν επιθυμούσε να… αβαντάρει την προσπάθεια των γόνων του συνεργατών του, θα είχε καθαρίσει όλο το θέμα. Δεν θα διατηρούνταν στην θέση τους, ο αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος των παιδικών σταθμών… Θα είχαν αποχωρήσει και θα μετρούσαν τις δυνάμεις τους, χωρίς τον φόντο των δημοτικών αξιωμάτων που κατέχουν σήμερα…

Απ’ την άλλη πλευρά, αν η δημοτική δομή δεν είναι επαρκής και αναγκάζει τα παιδιά να φύγουν απ’ αυτή και να στραφούν στην δημοτική, πάλι θα έπρεπε να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Ας πούμε να ζητήσει την παραίτηση της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, η οποία λειτουργεί το εν λόγω πρόγραμμα. Ούτε και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε τίποτα. Να ζητήσει, για παράδειγμα την παραίτηση της προέδρου κας Ξόνα.

Βεβαίως και η αξιότιμη κυρία πρόεδρος, δεν μπορεί να… λουφάζει! Πρέπει να βγει δημόσια και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και υπαιτιόητι τίνος, το δημοτικό ΚΔΑΠ, έχει τις απώλειες που έχει και πιό απλά, γιατί τα παιδιά εγκαταλείπουν την δημοτική δομή, για να πάνε στην ιδιωτική.

Απ’ την πλευρά και του δημάρχου Νίκου Καλαντζή, αλλά και της προέδρους Γεωργίας Ξόνα, παρατηρείται η στάση που προαναφέρουμε…

-Οι απλοί πολίτες, με δεδομένη και την σιωπή, τι μπορούν να υποθέσουν;

 

adiafaneia-00-a