Ζητείται ευαισθησία για την ανακύκλωση…

|

Η Άρτα, δείχνει αυξημένη ευαισθησία σε σχέση με την ανακύκλωση, διαπιστώνει ο ιδιοκτήτης της “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” Γιώργος Αναστασόπουλος

 

 

 

 

 

Όλο και περισσότεροι, είναι οι πολίτες, που επιλέγουν την ανακύκλωση και λειτουργούν συνειδητά με βάση αυτή, διαπιστώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο αυτό, τριάντα χρόνια τώρα και έχει δει από μέσα, όλη την διαδικασία η οποία οδήγησε στην ανακύκλωση, αρχίζοντας απ’ την συγκέντρωση και εμπορία σιδήρου και χαλκού, που ήταν και η βάση της συγκεκριμένης εταιρείας…

Απλωμένη σ’ όλους τους νομούς της Ηπείρου, αλλά και σε μέρος της Αιτωλοακαρνανίας και την Λευκάδα, καθώς είναι η “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, ο ιδιοκτήτης της έχει διαμορφώσει άποψη για το πως κινείται ο κόσμος σε σχέση με την διαδικασία αυτή και χωρίς πολλή σκέψη διαπιστωμένη πως στην Άρτα, συνείδηση ανακύκλωσης, έχει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, με εμφανή τα αποτελέσματα, ενώ στις άλλες πόλεις, που ο ίδιος δραστηριοποιείται, οι πολίτες βλέπουν ακόμη με περιέργεια και δυσπιστία την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στην συζήτηση που είχαμε, περί την συνολική λειτουργία της ανακύκλωσης, ο κ. Αναστασόπουλος διαπιστώνει πως οι Δήμοι σ’ ολόκληρη την περιοχή, που η εταιρεία του καλύπτει δεν έχουν κάνει την σωστή ενημέρωση, περί την διαδικασία αυτή και την αναγκαιότητά της. “Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση”‘, λέει στην “Γ” ο κ. Αναστασόπουλος.

 

anastasop-giorgos-99-q

 

Και δεν έχει άδικο, μιας και στην Άρτα, που μπορεί να έχει αυξημένη την ευαισθησία περί την ανακύκλωση, παρατηρούμε φαινόμενα, όπου στους κάδους της ανακύκλωσης, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες, αφήνουν διατροφικά απόβλητα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πρώτη διαπίστωση που κάνει ο καθένας, είναι ότι μπορεί να λείπει η σωστή ενημέρωση.

Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί, πως σωστή δουλειά γίνεται στα σχολεία… Οι μικροί μαθητές, είναι ευαίσθητοι και πολλές φορές αναγκάζουν και τους γονείς τους, να κινηθούν με βάση την δική τους ευαισθησία.

 

anastasop-anak-22-a

 

Όλα τα είδη…

 

“Ανακυκλώνουμε για ένα καλύτερο αύριο “, είναι το κεντρικό μότο της εταιρείας και ο κ. Αναστασόπουλος, μας εξηγεί πως προωθείται η ανακύκλωση, σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, σε scrap μέταλλα, αλλά και αλουμίνια, πλαστικά, χαρτί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας. Στην μεγάλη έκταση που η εταιρία διαθέτει, στον δρόμο προς Γαβριά, είναι κατανεμημένα τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια, τα οποία μετά από την πρώτη αναγκαία επεξεργασία, μεταφέρονται στη εταιρεία ανακύκλωσης (ΕΔΟΕ), όπου γίνεται η τελική επεξεργασία.

Επίσης δυναμική κατηγορία των εργασιών της εταιρείας “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, είναι και η ανακύκλωση αυτοκινήτων. Για την διαδικασία αυτή, η εταιρεία παρέχει δωρεάν οριστική διαγραφή των οχημάτων, δωρεάν αποστολή των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες και δωρεάν πιστοποιητικό καταστροφής των οχημάτων.

Η απόσυρση και ανακύκλωση αυτοκινήτων, αυξάνεται αναγκαστικά το τελευταίο διάστημα, λέει ο κ. Αναστασόπουλος και αυτό είναι λογικό μιας και υπάρχει και το σχετικό κίνητρο…