Οι Ναζαίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις

|

Οι Ναζαίοι του Κεντρικού ήταν η μεγάλη έκπληξη των ημερών, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των ημερών του δεκαπενταύγουστου…

 

 

 

 

Οι Ναζαίοι του Κεντρικού ήταν η μεγάλη έκπληξη των ημερών, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των ημερών του δεκαπενταύγουστου.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομαδα Ναζαίων “Ηλιαχτίδα” παρουσίασε τη θεατρική παράσταση “Ανεμομαζώματα-Ναζιωτοσκορπίσματα” στις 14 Αυγούστου 2016. Οι διάλογοι του θεατρικού είναι βασισμένοι σε υλικό από τα βιβλία του Δ. Παππά.  Διανθίστηκαν δε από αυτοσχεδιασμούς και ατάκες των ερασιτεχνών ηθοποιών: Αριστείδης Παππάς Μαρία Χουλιάρα Γιώργος Λαμπράκης Ελένη Λαμπράκη Βάσω Λαμπράκη Αθανασία Καλιακάτσου Ζήσης Λαμπράκης.
Στην εκδήλωση έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, καθώς ήταν περίπου 450 οι θεατές, οι  οποίοι έσπευσαν να διασκεδάσουν και προερχόταν από τα γύρω χωριά.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Άγιος Νικόλαος» παρουσίασε το βιβλίο του Ναζιώτη συγγραφέα κ. Θεοφάνη Θεοδώρα με τίτλο «το κουβάρι της ζωής μου», για το οποίο μίλησαν ο Εκδότης – Δημοσιογράφος Κώστας Γκέτσης, ο Δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης και η Φιλόλογος Κατερίνα Σχισμένου. Στην συνέχεια αναγνώστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο και η παιδική χωρωδία του χωριού συνόδευσε με τα τραγούδια της εποχής κάθε απόσπασμα.
Η ατμόσφαιρα, στην πλατεία του χωριού, ήταν κατανυκτική με την σελήνη να φωτίζει την εκδήλωση, η οποία έκλεισε με τις ευχαριστίες του συγγραφέα προς όλους όσοι τον βοήθησαν στην συγγραφή του βιβλίου, την κυκλοφορία και πίστεψαν στην προσπάθειά του.
Να σημειώσουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναζαίων έχει πραγματικά δώσει νέα πνοή στο χωριό, καθώς με δραστηριότητες και προετοιμασίες μπόρεσε να επιδράσει στα νέα άτομα της περιοχής, προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες συμμετοχικές για τον πολιτισμό. Επισημαίνουν δε όλοι την επιρροή της κ. Ευαγγελίας Μακρυκώστα , καθηγήτρια Μουσικής, η οποία πραγματικά έδωσε άλλη πνοή και διάθεση. Περιμένουμε όλοι τις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου.

 

nazaioi-paidia-99-a

 

nazaioi-aa-theatro-55-b

 

 

nazaioi-aa-vivlio-00-a