Δεν μ’ ενδιαφέρει η υποψηφιότητα!

Του

ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ*

 

Έγινα δέκτης από πολλούς φίλους επισημάνσεων για κάτι που προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο από ΜΜΕ (συγκεκριμένα κυριακάτικη εφημερίδα) και με αφορούσε, σχετικά με πιθανή κάθοδό μου στην πολιτική.

Δεν ισχύει ούτε κατ’ ελάχιστον και είναι ψευδές όσον αφορά εμένα προσωπικά. Ούτε ρωτήθηκα, ούτε κανείς το συζητά, ούτε και με ενόχλησε κανείς για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν με ενδιαφέρει και με αφήνει παγερά αδιάφορο, ενώ γίνεται και ενοχλητικό από ένα σημείο και μετά. Για το άλλο πρόσωπο -δημοσιογράφο επίσης- που αναφέρει το δημοσίευμα για το νομό Άρτας δεν μπορώ εγώ να απαντήσω και ας το πράξει εκείνος, γιατί ίσως κάτι περισσότερο να γνωρίζει για τα μελλούμενα. Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι -δεν θα αναφέρω ποιοι και ίσως αρκετοί καταλαβαίνετε τι εννοώ- που συνωστίζονται στα γραφεία της εκάστοτε εξουσίας, είτε πολιτικής, είτε άλλης και συναγελάζονται με διάφορα πολιτικά και άλλα πρόσωπα. Υπάρχουν επίσης πολλοί που θέλουν να γίνουν σωτήρες ή «εθνοσωτήρες», ανάλογα με το τι εικόνα έχει ο καθένας για τον εαυτό του και τι πιστεύει πως είναι ως οντότητα.

Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, όπως ασκείται σήμερα. Είμαι μάχιμος δημοσιογράφος και στη δημοσιογραφία θα παραμείνω μέχρι να θεωρήσω εγώ ότι έκλεισα τον κύκλο μου και αυτό, πιστεύω, ότι θα αργήσει πάρα πολύ. Και μην ξεχνάνε πολλοί, ότι υπάρχει ζωή και δραστηριότητα και πέρα από την πολιτική. Εξάλλου πολιτική είναι η ίδια μας η ζωή, ο τρόπος που κινούμαστε, που αντιδρούμε στα κοινωνικά γεγονότα, πως εκφράζουμε τις απόψεις μας, τη θέση παίρνουμε σε διάφορα θέματα, κ.α.

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και με άγνωστο στόχο. Ενίοτε διάφοροι κυκλοφορούν διάφορα και για δημοσιογράφους για δήθεν μελλοντική τους ενασχόληση για την πολιτική. Και πολύ ασχοληθήκαμε. Εάν κανείς θέλει, όπως και εγώ, να βοηθήσω τον τόπο μου _δηλ. να αναδείξω θέματα που αφορούν την περιοχή_ την Άρτα και ευρύτερα την Ήπειρο, υπάρχει καλύτερος τρόπος μέσα από τη δημοσιογραφία; Επίσης, για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα, ασχολείσαι και πως με την πολιτική, πρέπει να ξέρει τον άνθρωπο για τον οποίο γράφει και κυρίως να γνωρίζει το παρελθόν του, τις απόψεις του, την ιδεολογική του συγκρότηση, κ.α.

Δεν πετάμε ένα όνομα στο σωρό και καθαρίσαμε, όπως έλεγε ένας φίλος μου οργισμένος με τον οποίο συνομίλησα το πρωί. Κλείνω, σημειώνοντας ότι ο καθένας κρίνεται από την πορεία του. Προσωπικά θα κριθώ από την δημοσιογραφική μου πορεία και η πολιτική μπορεί να περιμένει και ίσως να μην υπάρξει ραντεβού μαζί της. Γιατί για να γίνει…«γάμος» και μάλιστα πολιτικός, πρέπει να το θέλουν και οι δυο και επίσης να υπάρξει ταύτιση απόψεων και πολλά άλλα…

Ας προσπαθήσουμε με τις πράξεις και τα έργα μας και κυρίως με όσα λέμε και γράφουμε να σώσουμε την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι που πρέπει να κοιτάξουν πως θα σώσουν, όχι τον εαυτό τους και τα κόμματά τους, αλλά την χαμένη τιμή της πολιτικής που φθάνουν!

 

*Πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” και ραδιοφωνικός παραγωγός στον ρ.σ. ΒΗΜΑ FM.