Δεν λένε να σταματήσουν…

Αφού σε μια πόλη σαν την Άρτα, ο νόμος των τσιγγάνων, έχει κυριαρχήσει, ας το πάρουμε οι πάντες απόφαση, να λειτουργήσουμε με βάση αυτόν…

 

 

 

Ένα τσιγγανόπουλο συλλαμβάνει η αστυνομία, με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αυτά δημιουργούν, δέκα εμφανίζονται και τα νέα πρόσωπα, είναι κατά κανόνα, περισσότερο επικίνδυνα, απ’ αυτά που ως εκείνη την στιγμή είχαμε συνηθίσει.

Σε κεντρικό κατάστημα της πόλης, η τσιγγανοπούλα, μπήκε με χαρακτηριστική, άνεση, πήρε σημαντικό αριθμό ειδών, απ’ αυτά που εμπορεύεται ο ιδιοκτήτης και το έβαλε στα πόδια. Μέχρι να προσπαθήσει να καταστηματάρχης να αντιδράσει, αυτή είχε εξαφανιστεί και τα κλοπιμαία, ούτε που σκέφτηκε να τα αναζητήσει, αλλά ούτε και την αστυνομία να ενημερώσει, γιατί πλέον, είναι κοινή συνείδηση, πως σε σχέση με τα τσιγγανόπουλα, ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι…

Η συνέχεια της πρώτης ιστορίας, εξόχως ενδιαφέρουσα, μιας και η συγκεκριμένη τσιγγανοπούλα, φορώντας τα είδη που είχε κλέψει περνάει έξω απ’ το συγκεκριμένο κατάστημα, κοιτάζει τον καταστηματάρχη, που δεν θέλει να τα βάλει με όλο το σινάφι και χαμογελάει. Ίσως με το χαμόγελο, υπαινίσσεται προς τον απροστάτευτο καταστηματάρχη, πως πρέπει να την περιμένει, για το επόμενο… χτύπημα.

Άλλη ομάδα, μικρών -νηπίων για την ακρίβεια- τσιγγανόπουλων, έχουν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των καφέ της πλατείας. Μας έλεγε καταστηματάρχης πως μπαίνουν μέσα και δημιουργούν πανικό. Αρπάζουν τυρόπιτες και ότι άλλο βρουν. Βάζουν τα χέρια τους, μέσα σε είδη που είναι προς σερβίρισμα και αναγκάζονται να τα πετούν…

Όσες προσπάθειες κι αν έχουν κάνει, αντί να μειωθούν τα περιστατικά αυξάνονται! Εκεί που οι καταστηματάρχες, έχουν εντοπίσει δύο – τρία και προφυλάσσονται, απ’ το πουθενά εμφανίζονται και άλλα, που και πάλι, είναι χειρότερα απ’ τα προηγούμενα.

Καλά και πολλά άλλα περιστατικά. Η συνοικία του Αγίου Νικολάου, στενάζει απ’ αυτά και ειδικά οι ηλικιωμένοι, που αν βρεθούν εκεί μόνοι τους, δεν πρόκειται να περάσουν… απαρατήρητοι.

Μόνιμη επωδός, σε κάθε αναφορά περί το θέμα αυτό:

-Το ξέρουμε, αλλά δεν γίνεται τίποτα…

Ωραία αφού δεν γίνεται τίποτα και αφού σε μια πόλη σαν την Άρτα, και ο νόμος των τσιγγάνων, έχει κυριαρχήσει, ας το πάρουμε οι πάντες απόφαση, να λειτουργήσουμε με βάση αυτόν.

Ας πούμε οι καταστηματάρχες που γνωρίζουν τα γούστα της κάθε τσιγγάνας, αντί να προστατεύουν το εμπόρευμά τους, να το βγάζουν στην πόρτα, να περνάει να το παίρνει και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Οι καταστηματάρχες στην πλατεία, να βγάζουν έναν δίσκο με τυρόπιτες, να περνάνε τα τσιγγανόπουλα να τις παίρνουν και πάλι ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Τι την ήθελε τη νέα σύσκεψη;

 

Είναι καιρός να θυμηθούμε, εκείνη την περιβόητη σύσκεψη που είχε προκαλέσει ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στην περιοχή, στην οποία πρώτη και εξέχουσα θέση κατέχει η δράση των τσιγγάνων.

Η σύσκεψη έγινε, ο καθένας είπε την άποψή του, οι αστυνομικοί άκουσαν και ο καθένας έφυγε με συγκεκριμένη αποστολή, μιας και αυτός είναι ο σκοπός κάθε σύσκεψης.

Μόνο που ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, λησμόνησε να προκαλέσει μια νέα σύσκεψη, στην οποία ο καθένας, θα κατέθετε τον απολογισμό του και με βάση αυτόν, να γίνει ο νέος προγραμματισμός.

Όμως μπορεί κάτι παραπάνω από μας, να ξέρει ο δήμαρχος… Γιατί, μπορεί να σκέφτηκε πως δεν θα είχε καμιά χρησιμότητα η νέα σύσκεψη, αφού απ’ όσα ειπώθηκαν, δεν έγινε τίποτα απολύτως. Και δεν χρειάζεται να το πει κανένας αυτό, μιας και όλοι το βιώνουμε. Η μικροεγκληματικότητα και η δράση των τσιγγάνων στην Άρτα, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.