Στίγμα αισιοδοξίας

|

Η διαφορετική κινητοποίηση των πολιτών, είναι ίσως μια νομοτέλεια, μιας και αναλύοντας την κατάσταση, θα παραδεχτούμε, πως ο λαός όταν επιθυμεί να κινητοποιηθεί, δεν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα…

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Άντε να παραδεχτούμε αυτό που ο προκλητικός και άκρως επικίνδυνος Πολάκης είπε για την συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, όπου οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και έστειλαν το μήνυμα, ότι δηλαδή, ήταν προβοκάτορες και έκαναν αυτά για να τους δείξουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής. Για δες ποιός μιλάει… Ο οχετός! Στη Νέα Σμύρνη, στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνέβη αυτό που βολεύει την κυβέρνηση, η οποία κάνει λόγο για προβοκάτσια, αλλά το γεγονός αποτελεί ένα απ’ τα πρώτα δείγματα, του ότι ο λαός, αρχίζει ν’ αντιδράει και φυσικά για την κυβέρνηση, είναι να μην γίνει η αρχή.

Έχουμε και συνέχεια… Αυτή δεν μπορούν να την χαρακτηρίσουν προβοκάτσια και να… ξεμπερδέψουν…. Γιατί οι αγρότες της Λάρισας, που μπήκαν στον χώρο όπου θα μιλούσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Απόστόλου, ήταν συγκεκριμένοι και οι περισσότεροι εξ αυτών, ήταν αυτοί που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει κυβέρνηση. Ήταν αυτοί που όπως δηλώνουν, πίστεψαν τον Τσίπρα, πως θα εφαρμόσει μια πολιτική σωτηρίας της γεωργίας και κτηνοτροφίας της πατρίδας μας.

Στο άλλο μέτωπο των αγροτών στην Βέροια, τα πράγματα ήταν πολύ πιό ενθαρρυντικά. Οι αποφάσεις που έλαβαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, είναι σαφείς και αδιαπραγμάτευτες. Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις και στο τέλος όποιος αντέξει.

Και στην Άρτα. Αν και καλοκαιρινό Σάββατο, με λίγο κόσμο στην αγορά, καθώς διάβαινε την πλατεία ο υπουργός Αλεξιάδης, τα άκουσε. Του είπαν κάποιοι πολίτες, πως πρέπει και αυτός και ο Τσίπρας και το κακό συναπάντημα, να πάνε από εκεί που ήρθαν και ν’ αφήσουν την χώρα μας ήσυχη, αναζητώντας το αν υπάρχει ελπίδα να επιζήσει, μετά την καταστροφή, που αυτοί έφεραν.

Ήταν να περάσει ο καιρός… Ήταν που οι πολίτες, συναισθηματικά και μόνο, έδειξαν περισσότερη ανοχή στην “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση του Τσίπρα. Και ανέχτηκαν πράγματα, που με άλλον πρωθυπουργό, θα ήταν αιτία να καεί όλη η Ελλάδα. Ένα παράδειγμα μόνο. Capitalcontrols!

Ο καιρός πέρασε και πλέον δεν χρειάζεται να μιλήσει ο ένας στον άλλον, για το ότι είναι επιβεβλημένη η λαϊκή κινητοποίηση. Ο καθένας συνειδητοποιεί από μόνος του, το καθήκον και θα δούμε μετά το καλοκαίρι, ένα νέο φαινόμενο στην πολιτική διαδικασία, όπου θα προκύπτουν κινητοποιήσεις από τους πολίτες και μόνο, χωρίς την διαμεσολάβηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κι αυτά δεν είναι ψηλά στην συνείδηση των πολιτών. Το αντίθετο!

Η διαφορετική κινητοποίηση των πολιτών, είναι ίσως μια νομοτέλεια, μιας και αναλύοντας την κατάσταση, θα παραδεχτούμε, πως ο λαός όταν επιθυμεί να κινητοποιηθεί, δεν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα… Θα βρει τον τρόπο να κινητοποιηθεί και ίσως αυτή η κινητοποίηση, είναι πιό αποτελεσματική απ’ τις προηγούμενες.

Είναι επιβεβλημένο να αναζητηθεί και να προκύψει η νέα κινητοποίηση, γιατί μόνο με τέτοια μπορούν να ηττηθούν οι δυνάμεις της καταστροφής, που εκπροσωπούνται απ’ τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Γιατί και αυτός, με νέα και άκρως επικίνδυνα “κόλπα” αναρριχήθηκε στην εξουσία, προκειμένου, καταστρέφοντας τα πάντα, να υπηρετήσει τα αφεντικά του. Όσο κι αν πλήρωσε ο πολίτης, είχε μια κρυφή ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να γίνει και ν’ αλλάξει η χώρα και έτσι έδινε πίστωση χρόνου, στον πολιτικό που ντε και καλά ήθελε να… ξεπουλήσει και τίποτα άλλο.

Κι έφτασε η ώρα του τέλους, για τον υπηρέτη των ξένων αφεντάδων! Που δεν θα είναι τόσο ευχάριστο. Θα είναι αναλόγως οδυνηρό, με τις προκλήσεις που υπέστη ο ελληνικός λαός, στο όνομα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς. Είναι πολλοί αυτοί που προδιαγράφουν το οδυνηρό τέλος της πολιτικής πορείας του Τσίπρα και της παρέας του και κυρίως είναι αυτοί, που πορεύτηκαν μαζί του, για να βρεθεί στην εξουσία και να κάνει όσα κάνει. Γιατί αυτοί είναι υποψιασμένοι και για όσα κρατούνται ως επτασφράγιστα μυστικά, διά των καθημερινών επιθέσεων, σε όποιον επιχειρεί να τα αποκαλύψει.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας , πως ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου, ξέρουν για τον Τσίπρα, μόνο όσα έχουν καταστήσει δημόσια, μέχρι τώρα. Το αντίθετο. Κάθε τους δήλωση, παραπέμπει σε όσα θα αποκαλύψουν στο μέλλον, όταν δηλαδή ωριμάσουν οι συνθήκες, για να λυτρωθεί ο τόπος, απ’ αυτόν τον εσμό των καταραμένων!

Το αισιόδοξο στίγμα, των τελευταίων εξελίξεων, είναι πως ο κόσμος κινητοποιείται από μόνος του και δεν βάζει υποθήκη, τον δικό του αγώνα, για να κάνουν παιχνίδια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζουν για την εξουσία και δεν πείθουν για τις προθέσεις τους, αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους.

Δημιουργείται και όχι τυχαία, η αίσθηση ότι αυτό το καλοκαίρι, με τις διεργασίες που θα περιλάβει, θα είναι το τελευταίο για τον πρωθυπουργό Τσίπρα και αυτό που θα τον στείλει εκεί που πραγματικά του αξίζει… Στα αζήτητα…