Το ΚΙΝΗΜΑ σήμερα είναι ξανά μπροστά

|

Ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στα Γιάννενα – Το παρόν έδωσαν όλα τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Ήπειρο και δήλωσαν αποφασισμένα να κινητοποιηθούν εκ νέου…

 

 

 

 

 

“Mίλησε με το βάρος και την ωραιότητα της αλήθειας που περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός της παραίτησης, της απογοήτευσης της εξουθένωσης”, είπαν για τον πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στελέχη του κινήματος, που βρέθηκαν σε κεντρική αίθουσα των Ιωαννίνων, όπου και έγινε η ομιλία.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, έκανε αναφορά, στην περίοδο απ’ το 2009 και μετά για να περιγράψει πως ο ίδιος, έλαβε τις αποφάσεις που έλαβε.

Αναφέρθηκε στο δίλημμα Χρεωκοπία ή Μηχανισμός Στήριξης και είπε χαρακτηριστικά: “Μέτρησα 11 εκατομμύρια Έλληνες – ανθρώπινες ψυχές και όχι λογιστικά… Διότι κανένας πολιτικός μπροστά σε αυτό το δίλημμα δεν διαπραγματεύεται τον λαό του… Εγώ είμαι υπερήφανος που μέτρησα τις ανθρώπινες ψυχές και δεν έπαιξα τους Έλληνες στα ζάρια… Ένας πατριώτης πολιτικός, ένας Έλληνας αυτό δεν θα το έκανε… κι εγώ αυτό έπραξα”.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου, περιέγραψε τις διαφορές της δικής του κυβέρνησης, με αυτές που ακολούθησαν, οι οποίες έφεραν την χώρα ξανά στο μηδέν! Τόνισε με έμφαση: “ΤΟ ΠΑΣΟΚ του 2009 είχε πρόγραμμα… ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε σχέδιο, προοπτική για το ξερίζωμα κάθε πελατειακής λογικής. Επιθυμούσε την ανασύσταση του κράτους με μεταρρυθμίσεις και όχι ανεφάρμοστα λόγια και ψεύτικες ελπίδες. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009 ήταν η τελευταία κυβέρνηση που έκανε μεταρρυθμίσεις, που δεν είχαν κόστος στον ελληνικό λαό… Που θα την έβγαζαν από το μνημόνια, αλλά αυτές δεν στηριχτήκανε από την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και πόσο μάλλον από την κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ”.

Δεν έχουν πρόταση, είπε γι’ αυτούς που κυβερνούν σήμερα και εξήγησε γιατί: “Ο στόχος τους και δεν ήταν η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ αλλά η εξουσία. Ήθελαν εκείνοι να είναι στο τιμόνι της χώρας και να ξεχειλώσουν κάθε τι που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, που χτυπούσε το κατεστημένο! Φτάσαμε να είμαστε ξανά στο ΜΗΔΕΝ, Έχουμε ένα τρύπιο βαρέλι στο οποίο κουβαλούσαμε νερό, αλλά ποτέ δεν γέμισε. Έτσι και ο ελληνικός λαός πλήρωσε τους μεγαλοσχήμονες Βενιζέλο-Σαμαρά-Τσίπρα-Καμμένο και η ΕΛΠΙΔΑ έμεινε στις αφίσες και στα συνθήματα”

 

Το ΚΙΝΗΜΑ μπροστά…

Καθοριστικό βλέπει το ρόλο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ο επικεφαλής του Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατέστησε σαφές πως “το ΚΙΝΗΜΑ σήμερα είναι ξανά μπροστά στα προβλήματα του λαού μας , με τις αγωνίες του και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει προς το χειρότερο Σαμαράς-Βενιζέλος και Τσίπρας – Καμμένος, είναι εκείνο που μιλά για ΕΛΠΙΔΑ στη μεταμνημονιακή εποχή που βρισκόμαστε και η ελπίδα αυτή στηρίζεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που μιλά για την αλλαγή από εμάς για εμάς”.

Στην πρόσκληση αγώνα, που έκανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Γιώργος Παπανδρέου, είπε μεταξύ άλλων: “Μην περιμένουμε να έρθουν οι άλλοι, οι ξένοι, να αλλάξουν εμάς και να μας σώσουν…. εμείς πρέπει να σώσουμε τους εαυτούς μας! Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ και αυτή μεταφράζεται με μεταρρυθμίσεις, με την πράσινη οικονομία, με τη διαφάνεια, με την αξιοποίηση των πόρων μας και με την απομάκρυνση κάθε είδους μικροπολιτικής και πελατειακής αντίληψης… Με την αξιοποίηση των νέων μας που φεύγουν στην ξενιτιά. Το ΚΙΝΗΜΑ είναι εκείνο που θα σηματοδοτήσει τον αέρα της αλλαγής, της ουσιαστικής αλλαγής που θα έχει Σχέδιο και Μέλλον μακριά από κάθε τι παλιό που πόνεσε και μάτωσε τους Έλληνες”.