Πόσο θα κρύβονται ακόμη, οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας;

|

Περισσότερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην στάση της κοινωνίας και το πως θ΄ αντιδράσει, σ’ αυτό που σημειολογικά παραπέμπουν τα δημοσιεύματα με τον τίτλο “της Άρτας τα καμώματα”!

 

 

 

 

 

“Της Άρτας τα καμώματα”, ήταν ο τίτλος δημοσιευμάτων, που αναφερόταν στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης της Άρτας και ο τίτλος αυτός, από μόνος του, έρχεται να επιβεβαιώσει την αγωνία που εξέφρασε το κύριο άρθρο της “Γ”, την περασμένη εβδομάδα.

Για να θυμηθούμε. “Θ’ αφήσουμε την Άρτα, να έχει το στίγμα της πόλης των ναρκωτικών”, ανέφερε στον τίτλο και το ερώτημα επανέρχεται, με βάση και αυτά τα δεδομένα, όπως επίσης και την παραδοχή ότι η δημοσιογραφία σήμερα, ασκείται “στο πόδι”, ο συλλογισμός γίνεται περισσότερο βασανιστικός! Για να καταλήξει στην απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο καλύτερος σύμμαχος των διακινητών του λευκού θανάτου.

Απαισιόδοξη η διαπίστωση, αλλά οι εξελίξεις και τα γεγονότα, οδηγούν σ’ αυτή. Δεν είδαμε κανέναν απ’ τους ταγούς της τοπικής κοινωνίας, την ώρα που οι εξελίξεις, είναι γρήγορες, να κάνει μια δημόσια τοποθέτηση, προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του κύρους της πόλης και των πολιτών που δεν είναι όλοι ίδιοι μ’ αυτούς που συνελήφθησαν! Και επί πλέον, είναι συντριπτική η πλειοψηφία αυτών, που αγωνίζονται, για να φυλάξουν τα παιδιά τους, απ’ τον κίνδυνο που μεταφέρουν και όσοι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και όσοι (σ.σ μακρύς ο κατάλογος), έχουν την… στοργή που απαιτεί ένας χρήστης. Μάθαμε τα ονόματα, όσων είναι κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση κοκαΐνης και η απόγνωση αυξήθηκε κατακόρυφα.

Όμως περισσότερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην στάση της κοινωνίας και το πως θ΄ αντιδράσει, σ’ αυτό που σημειολογικά παραπέμπουν τα δημοσιεύματα με τον τίτλο “τ Της Άρτας τα καμώματα”. Που όλη η Άρτα, βρίσκεται με το στίγμα και κανένας δεν αντιδράει.

Τι νομίζει ο αξιότιμος δήμαρχος Αρταίων; Η αυτοδιοίκηση είναι η κατανομή των φορτηγών, που θα ρίξουν χαλίκι στα χωράφια;

-Τι νομίζει ο αξιότιμος αντιπεριεφερειάρχης Άρτας; Ότι περιφερειακή αυτοδιοίκηση, είναι μόνο η λειτουργία του Τουριστικού Γραφείου;

Περιφέρουν ασκόπως την πλάνη τους, όταν κάνουν πως ασχολούνται με όλα τα άλλα προβλήματα και σφυρίζουν αδιάφορα, όταν αμφισβητείται το κύρος της πόλης και των πολιτών της! Και όταν δεν έχουν το ειδικό βάρος, να μιλήσουν προς πάσα κατεύθυνση και να απαιτήσουν σεβασμό στην πόλη και τους πολίτες.

Και επί πλέον, όταν δεν έχουν τα βαρίδια να μπούν μπροστά σε κοινωνικούς αγώνες, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα που έχουν στην ζωή, οι νέοι μας, οι νέοι και οι νέες αυτής της πόλης, που ζουν με πλείστα όσα προβλήματα και αυτά ακριβώς τους καθιστούν, υποψήφια θύματα των επιτήδειων και ασυνείδητων!

-Ποιόν θα ενοχλούσε μια μαζική συγκέντρωση των πολιτών της Άρτας, επικεφαλής της οποίας θα έπρεπε να τεθούν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης και να πουν τα πράγματα με τ’ όνομά τους;

Αντίθετα, οι πολίτες της Άρτας, θα είχαν την δυνατότητα να στείλουν πολλά μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση. Μήνυμα ευχαριστιών προς τους ανθρώπους της Αστυνομίας Άρτας, που με αυταπάρνηση κάνουν την δουλειά τους και δεν βολεύονται στα τυπικά υπηρεσιακά καθήκοντά τους. Μήνυμα απογοήτευσης προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι πρέπει να αφουγκραστούν την αγωνία του γονιού, για να μην μπλέξει στα ναρκωτικά και στο τέλος…χαθεί, όπως πολλά παιδιά ΚΑΙ σ’ αυτή την πόλη. Μήνυμα διεκδίκησης προς την πολιτεία, που πρέπει να αντιληφθεί, πως εκεί που οι κυβερνώντες οδήγησαν τα πράγματα, τέτοια φαινόμενα, θα είναι επαναλαμβανόμενα. Και πολλά άλλα μηνύματα…

Όμως οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας -θα μας επιτρέψετε να τους πούμε με τ’ όνομά τους- είναι ΚΟΤΕΣ! Και δεν έχουν την διάθεση, αλλά και την δυνατότητα να κάνουν τίποτα, όσο κι αν κρύβονται πίσω από κάποια άθλια δελτία τύπου, για να δείχνουν πως ενδιαφέροντα για τον τόπο. Το λέμε, όχι από την αγανάκτηση της στιγμής, με όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά επειδή τους ζούμε από κοντά και έχουμε αποκρυπτογραφήσει την σκέψη τους. ΚΟΤΕΣ είναι!