«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

|

Η ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα και η αντανάκλαση στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας

 

 

 

 

Ποιος έμεινε τελικά, στον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, σε επίπεδο στελεχών, ώστε το κυβερνητικό κόμμα, να είναι ετοιμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να παίξει ρόλο και στην κοινωνία, να έχει δηλαδή κι εκεί τις βάσεις, για κάτι το ουσιαστικό και χρήσιμο. Τα πρόσωπα που μπορούν να παίξουν ρόλο, σε σχέση και με την πρώτη δεύτερη φορά αριστερά, είναι ένα πολιτικό ζήτημα, για την περιοχή, το οποίο αναλυόμενο, μπορεί και να οδηγεί σε μελαγχολία.

Πριν την αποχώρηση της ΛΑΕ και στην Άρτα, όπως άλλωστε και σ’ όλη την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε πλειάδα στελεχών, τα οποία και παρεμβάσεις μπορούσαν να κάνουν, αλλά και να κερδίσουν εκλογικές μάχες, είτε σε αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε αλλού. Ο γιατρός Κώστας Γκούντας, η Βάσω Αμπελογιάννη, η Λίτσα Κιτσαντά και άλλοι είχαν την σχέση και την ικανότητα να παλεύουν μέσα στο κίνημα και να δημιουργούν πολιτική.

Στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνεις και μένεις με το ψάξιμο. Πέραν της Όλγα, του Βασίλη Τσίρκα και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωσήφ Γκίκα, δεν πρόκειται να βρεις τίποτα… Το τίποτα το εννοούμε. Αν δε ληφθεί υπ’ όψιν πως η Όλγα Γεροβασίλη (δικαίως κατά ένα λόγο) ασχολείται μόνο με τα κυβερνητικά και ελάχιστη σημασία δίνει στην Άρτα, το παιχνίδι του κυβερνητικού κόμματος, στην περιοχή καλούνται να πάρουν πάνω τους, τα δυό προαναφερόμενα στελέχη.

Ενάμιση χρόνο, μετράει η πρώτη δεύτερη φορά αριστερά κυβέρνηση και απ’ την Άρτα, πλην Όλγας δεν αναδείχτηκε ένα κυβερνητικό στέλεχος. Ήσσονος σημασίας είναι η θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας και αυτή, αν και είναι ταμένη στον «παλαμάκια», ακόμη δεν έχει δοθεί ακόμη και επίσημα. Με την υποσημείωση, ότι η μία επιλογή, έφερε πλείστες όσες αναταράξεις, μιας και οι υπόλοιποι διεκδικητές της συγκεκριμένης θέσης, δεν μπορεί να νοιώθουν χαρούμενοι, επειδή η ισχυρή κυρία της κυβέρνησης, διόρισε εκεί τον δικό της άνθρωπο.

Απλό το ερώτημα:

-Η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να είναι και στελεχιακή παρακαταθήκη για το μέλλον, σε τοπικό επίπεδο;

Αστεία πράγματα… Ο συγκεκριμένος κύριος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δυό –τρεις φορές που έθεσε υποψηφιότητα, είχε… καπαρωμένη μια απ’ τις τελευταίες θέσεις, μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης!

Και απ’ την άλλη πλευρά, η επιμονή της ισχυρής κυρίας, «κόβει» ένα στέλεχος με βαρύ βιογραφικό, που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και σε μελλοντικές εξελίξεις μπορεί να παίξει ρόλο, μιας και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, μπορεί και να μην είναι μακριά απ’ την θέση του δημάρχου Ν. Σκουφά, που στις τελευταίες εκλογές, την έχασε εξ αιτίας λαθών τακτικής και μόνο. Να μην λησμονούμε ότι το Θόδωρος Μουσαβερές, δέχτηκε να είναι υποψήφιος βουλευτής, γνωρίζοντας ότι μπαίνει σ’ αυτή την διαδικασία, μόνο και μόνο για να ενισχύσει την εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναζήτηση, είναι αποκαρδιωτική. Με την δυνατότητα που δίνει η κυβέρνηση σε κάθε κόμμα, ενάμιση χρόνο τώρα και δεν προέκυψε ένα ικανό στέλεχος, το οποίο θα μπορεί να αποτελεί και την στελεχιακή υποθήκη για το μέλλον, μιας και η όποια κυβερνητική θέση, προσθέτει κύρος στο στέλεχος, αν κινηθεί με ευπρέπεια και στόχους. Αν θυμηθούμε, εποχές που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, βλέπαμε πέντε – έξι αρτινούς κάθε φορά, να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις και να επενδύουν στο μέλλον.

Υπόθεση εργασίας. Γίνεται πράξη, η σκέψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και πάμε ένα χρόνο νωρίτερα στις δημοτικές εκλογές. Με ποια στελέχη θα διεκδικήσει το Δήμο Αρταίων ο ΣΥΡΙΖΑ, που τότε θα είναι πολύ λαβωμένος, εξ αιτίας της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής που άσκησε. Και η Όλγα η ίδια, να επανέρθει, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Και επιτρέψετε μας, μια πρόβλεψη. Τότε η Λίτσα Κιτσαντά της ΛΑΕ, θα πάει πολύ καλύτερα.

Τότε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ», όπου ο ματαιόδοξος, αυτάρεσκος και υπερόπτης αυτοκράτορας καταδέχεται να παρελάσει γυμνός μπροστά στους υπηκόους του, μη έχοντας τη δύναμη να παραδεχτεί ότι εξαπατήθηκε από επιτήδειους ράφτες, θα αποδειχτεί ότι είναι διαχρονικό.