Από πότε το αυτονόητο, αποτελεί είδηση;

|

Είναι η στρεβλή αντίληψη που έχουν περί την ενημέρωση! Είναι και η θεώρηση που έχουν, για τη νοημοσύνη των πολιτών!

 

 

 

 

 

Μας έχουν… ζαλίσει με κάτι ανακοινώσεις τύπου, που λίγο ακόμη θέλουν, να μας τρελάνουν! Συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων της περιοχής, λέει, για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, σε σχέση με την πρόληψη των πυρκαγιών, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και αναφέρθηκαν στο τι έγινε και τι πρέπει να γίνει!

-Και τι παραπάνω κάνατε, πέραν της αποστολής σας και της δουλειάς σας, ρε παλικάρια;

Την ερώτηση αυτή απευθύνει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης, που γίνεται κοινωνός των ανακοινώσεων, που φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης, για να φτάσουν ακολούθως στον ίδιο, μιας και θεωρεί πως και η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν είναι το κάτι παραπάνω, απ’ τα όσα πρέπει να κάνουν ως σωστοί επαγγελματίες, απ’ αυτό που αποτελεί η αποστολή τους. Δηλαδή αυτό που κάνουν, είναι σαν ο καθένας που ξυπνάει κάθε πρωί και πάει στην δουλειά του, να εκδίδει μια ανακοίνωση και να λέει πως «σήμερα πήγα στην δουλειά μου».

-Τι μπορεί να σημαίνει, η επιλογή να ανακοινώνουν το αυτονόητο, οι τοπικοί παράγοντες;

Είναι η στρεβλή αντίληψη που έχουν περί την ενημέρωση! Είναι και η θεώρηση που έχουν, για τη νοημοσύνη των πολιτών. Που θέλει τους παράγοντες, να υπερηφανεύονται, γιατί έκαναν αυτό που έχουν υποχρέωση να κάνουν και να νομίζουν, πως πρέπει να τους χειροκροτήσουν οι πολίτες, που έχουν χίλια προβλήματα να αντιμετωπίζουν.

Υπάρχει και το πιο παράδοξο σ’ αυτή την επιμονή των τοπικών παραγόντων. Κάνουν μεγάλη φασαρία, όταν προγραμματίζουν το τι θα κάνουν και δεν μιλάνε καθόλου, όταν τελειώνει η αντιπυρική περίοδος και πρέπει να πουν τι έκαναν, μιας και αυτό είναι το ζητούμενο για τον πολίτη.

Όμως τότε δεν μιλούν, γιατί δεν έχουν τι να πουν.

-Τι να πουν;

-Ότι έγιναν στάχτη, εκατό και πλέον χιλιάδες στρέμματα και οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα;

Αυτά είναι τα δύσκολα και εκεί νοσεί, η δημόσια ζωή του τόπου μας. Όπως σ’ όλους τους τομείς, επειδή δεν κάνουν τίποτα σωστό, έτσι και στην πρόληψη των πυρκαγιών, δεν κάνουν τίποτα και μιλάνε μόνο για το τι σκέφτονται να κάνουν.

Επιμύθιον. Αδιόρθωτοι οι πάντες…