Μας μπέρδεψε ο Καμμένος!

Απαιτείται μια συνάντηση όλων των εκπροσώπων των μαζικών φορέων, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν εκ νέου την συλλογική απόφαση, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπακώστα και με βάση αυτή, να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Βασίλης Τσίρκας

 

 

 

 

Λογικό ήταν να μπερδευτεί και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, με τα καμώματα του Πάνου Καμένου, που τώρα εμγανίζεται και κομίζον επενδυτές απ’ την Αμερική, οι οποίοι θα μετρέψουν και τα στραόπεδα σε επχειρήσεις, για να προκύψει και στην Άρτα πρόβλημα με το στρατόπεδο Παπακώστα.

Για το συγκεκριμένο στρατόπεδο, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην Περιεφερειακή Ενότητα Άρτας, με απόφαση του πρώην υπουργου Νίκου Δένδια, τα πράγματα αλλάζουν, όπως επισημαίνει και αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα. Αφού εξηγεί, τα όσα έχουν προηγηθεί επισημαίνει: «Με Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Π. Καμμένο, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, καθώς και η φιλοσοφία περί εκμετάλλευσης των στρατιωτικών εκτάσεων. Η προτεραιότητα που έχει δοθεί είναι η εκμετάλλευση από ιδιώτες, δηλαδή επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

Βεβαίως δεν έχει προκύψει ούτε η στοιχειώδης επικοινωνία, ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, έστω και για ενημέρωση και το ενδεχόμενο, να έχει αρχίσει κάποια προσπάθεια ή να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου αυτού.

Πληροφορίες έχει και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος στις ίδιες δηλώσεις ανέφερε: «Θα πρέπει να αναφέρω ότι στις πρόσφατες συναντήσεις μας με την διοίκηση του ΤΕΘΑ, διαπιστώσαμε την αλλαγή αυτής της στρατηγικής και μάλιστα μας ανέφεραν ότι για το στρατόπεδο Παπακώστα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από Αμερικάνικο όμιλο Υγείας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αγρινίου».

Απ’ τις πληροφορίες που υπάρχουν συμπέρασμα δεν βγαίνει, γιατί το σίγουρο είναι πως ο Καμένος κάνει εξαγγελίες και ότι βγει! Άπειρα τα παραδείγματα. Και όλα συμβαίνουν πάντα, με φόντο την προκλητική αγνόηση των τοπικών κοινωνιών! Ούτε που συζήτησε με κάποιον παράγοντα της περιοχής και έκανε τις εξαγγελίες.

Και τα χειρότερα ακολουθούν. Τις πληροφορίες για το τι θα γίνει το στρατόπεδο Παπακώστα, τις έχει κατ’ αποκλειστικότητα στέλεχος των ΑΝΕΛ Άρτας, το οποίο χωρίς κανέναν θεσμικό ρόλο, συζητάει με κάποιους αφελείς, για το σχέδιο και δηλώνει έτοιμος να μεσολαβήσει, για να ορίσει ο ίδιος τις εξελίξεις. Αναφορά στο γεγονός αυτό, έκανε στις ίδιες δηλώσεις και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος δείχνει την ενόχλησή του και επιφυλάσσεται να κάνει αποκαλύψεις, σε δεύτερο χρόνο, αφού επισημαίνει: «Πέρα από την αλλαγή στρατηγικής του Υπουργείου, να που τα πράγματα περιπλέκονται από διάφορους υποτιθέμενους παράγοντες που θεωρούν το στρατόπεδο Παπακώστα ιδιοκτησία τους και πηγαινοέρχονται σε διάφορους θεσμούς (κυρίως Α/θμιας Αυτοδιοίκησης), που «πουλάνε εξυπηρέτηση» για δήθεν παραχώρηση του στρατοπέδου».

 

Προκύπτει μείζον ζήτημα

 

Βεβαίως και δεν περίμενε κανένας κάτι πιο σοβαρό απ’ τον Καμένο υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά τέτοια αγοραία αντιμετώπιση των αιτημάτων μιας περιοχής, η οποία εκπροσωπείται και με δυό κυβερνητικούς βουλευτές, όπως και να το κάνουμε είναι πρόκληση, προς τους πάντες, προς όλους τους πολίτες αρχικά και ακολούθως προς όλους τους παράγοντες αυτού του τόπου, που αν μη τι άλλο έχουν και πρέπει να έχουν άποψη, για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο τους.

Βεβαίως εκείνο που προκαλεί επί πλέον, είναι η συμπεριφορά του εξωθεσμικού παράγοντα, ο οποίος επειδή δηλώνει πως γνωρίζει κάποιον κύριο Ζησιμάτο, ο οποίος «τρέχει το πρόγραμμα», όπως συνηθίζει να λέει, μπορεί να προσφέρει ελπίδες ακόμη και σε θεσμικούς παράγοντες (σ.σ. κυρίως αφελείς και ανεπαρκείς δημάρχους) με βάση αυτό που θα κάνει ο Καμένος.

Το θέμα είναι τεράστιο και όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, σε σχέση με τα όσα συνέβησαν και όπως τα παρουσίασε στις δηλώσεις του, ήταν πολύ προσεκτικός ή καλύτερα ανιχνευτικός προθέσεων και σκέψεων

Δεν πρέπει να μείνει όμως εκεί. Όπως υποστηρίζουν σημαντικοί παράγοντες του τόπου, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί του θέματος, πρέπει να προχωρήσει σε μια συνάντηση όλων των εκπροσώπων των μαζικών φορέων, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν εκ νέου την συλλογική απόφαση, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπακώστα και με βάση αυτή, να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, γιατί οι ίδιοι προεκλογικά, έκαναν λόγο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπακώστα, υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Ας αναμείνουμε λοιπόν, απ’ τον αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δώσουν απαντήσεις, προς πάσα κατεύθυνση.